Şeffaf poşet için ne kullanmalıyım?

kapasitif sensör kullanabilirsiniz,mesela kupa bardak içinde cam bardak var cam bardak içindeki suyu algılayabilme özelliği vardır.
 
şu şekilde net bi sayım olur sanırım
ffn7g.png
 
selam aleykm ben boş müstakil ew projesi arıyorum yardımcı olabilirmisinz.
 
Evet kapasıtıflerıde arastırmıstım ama mesafeleri enduktif olanlar gibi kısa oldugundan (2-8mm gibi) denemeye gerek görmedim,ama icimde kalmasın yarın bi deneyeyim:)teşekkür ederim.

Hlyahkan çizim ıcın teşekkür ederim,bant boyutları hakkında bilgi vermedim;bantın eni 20cm,boy ise 60-70 cm civarında.

Aslında konunun bu kadar uzaması kullanacagımız markalı ultrasonic sensörün fiyatının bize göre yüksek olması,biz acaba başka alternatiflerle daha uygun fiyatlı bu işi yapabilir miyiz düşüncesindeyiz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
programlamadan anlasam daha geniş düşünücem ama bilmiyorum, anlasam şöyle bişey yapardım işlemciye 10 20 cm arası 1 arttır 25 cmden uzağı görme derdim gibi :)
 
Ama çok şanslısın ben 22 yaşımdayken kontrolkalemi forumu yoktu sadece bildiğimiz kontrol kalemi vardı:)
Müstakil ev projesi mesajı yanlışlıkla girdi diye tahmin ediyorum:)
 
Son düzenleme:
srf08,srf04 gibi bir sensör alın ben size kartını çizer programı atarım. sizde yükler çalıştırırsınız. mesafe ayarı içinde iki buton koyarız 10cm azaltıp arttırır. çıkıştada bir röle olur bunuda istediğiniz sayıcıya bağlarsınız
 
grafik lcd li bi devre tasarlansa bence daha uygun olur ne kadar ürün geçtiğini göstersin tek bi mikroişlemcide olay halledilsin derim ama arkadaşımızın program bilgisi ne kadar bilemiyorum :)
 
freedom zaten bunu bir sayıcıya bağlıyackmış ama yinede ben bir glcd li devrenin baskı devresini çizeyim biraz beklerseniz 20dk ya biter sn.freedom
 
Yok YOk lcd ye gerek yok Sn. main_loop ,ürün saysın yeter,zaten onuda endanın sayıcısıyla yapıcam,herşey monte edilmiş vaziyette.Ama size pm den sensorle ılgılı bişey gondermıstım bakabıldınız mı acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,793
Mesajlar
920,553
Kullanıcılar
450,879
Son üye
arifardaozdemir

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst