şarj istemeyen cep telefonu geliyor kablolardan kurtuluyoruz gıbı hadı hayırlısı

ç@yl@k

Üye
Katılım
8 Ağu 2007
Mesajlar
159
Puanları
1
ŞARJ İSTEMEYEN CEP TELEFONU GELİYOR KABLOLARDAN KURTULUYORUZ GIBI HADI HAYIRLISI


CEP telefonu teknolojisinde dünya lideri konumunda olan Nokia, şarj derdine son verecek devrim gibi bir buluşa imza atmaya hazırlanıyor.
Şarj aletini ortana kaldıran buluş baz istasyonlarından gelen sinyallerle telefonun pilini dolduruyor. “Kablosuz güç transferi” denilen bir sistem üzerinde çalışan Nokia mühendisleri, elektromanyetik dalgaları elektrik enerjisine çevirerek pili şarj edecek olan sistemin bir prototipini üretti.

Üretilen cep telefonunda şarj soketi bile bulunmuyor. Prototip telefonun topladığı radyo dalgalarından 50 mili watt güç toplayabildiği ve bunun de pilin doldurulmasına yettiği belirtildi.

Cep telefonu anteni sayesinde baz istasyonlarından gelen dalgalarla pilini dolduracak. Cep telefonunu radyo ve televizyon vericilerinden gelen sinyalleri de elektrik enerjisine dönüştürerek depolayacağı belirtiliyor. Tek sorun ise uzun süreli konuşmalarda pilin tükenmesi.

vatan ALINTIDIR
 
Yılmaz Erdoğan'ın Vizontele filminde bir sahnesi vardı. Televizyondan ilk bahsedildiğinde "valla ben biliyordum, ben de düşünmüştüm" repliği geldi aklıma :)
 
bu teknoloji bununla sınırlandırılmamalı çalışmlar devam etmeli sokak aydınlatması gibi yerlerdede bu çalışmalar olursa yüzyılın icadı olur.
 
Teknoloji gelmeli ancak insan sağlığını hiçe sayarak gelmemeli...
Sağlığı tehdit eden teknolojiye ben karşıyım...
 
Turkcell bunu paralı yapar (3 dk şarj 1 kontör :p). Abonelerin çoğu da "Turkcell pahalı, ama vallahi de iyi şarj ediyor" diye o parayı takır takır öder :rolleyes:
 
bende bir yerlerden elektirigin artık koblosuz taşınabicegini insanın dağda bile küçüçük bircihazla kendine yetecek kadar elektirik kullanabilecegini duymuştum hadi hayırlısı yakında görecez ama insan saglıgı cok önemli buyüzden şirketler dikkat etmeli inşallah bunada bircözüm bulurlar zaten dogayı mahvedende bizler degilmiyiz inşallah kimseye hiçbirşeye zararı olmadan kulanılabilir olur
 
Elektro manyetik dalgalara maruz kalan toplumlar ile bakir alanlardaki toplumlar arasında ömür, hastalık, genetik degişim, hüçre deformasyonu sinirsel ve ruhsal farklılıklar Üniversitelerimizin bio fizik dallarında yogun bir araştırma aşamasında .Bazı oranlarda (kabul edilebilir dozajlarda ) uygulanan manyetik bombardıman insan sağlıgı açısından gerçektende faydalar sağlamakta bio manyetik sağlık ürünleri üretilmekte,ölümcül hastalıkların tedavisinde kurtarıcı olarak uygulanmaktadır.


Fakat bilinçsizce alınan (dozajı) aşılan miktardaki manyetik darbe metabolizmalarda kimyasal degişimlere sebebiyet vermekte yaşam kalitesini bozmakta vede süresini kısaltmaktadır.

Baz istasyonlarının yaydıgı fotonlar dalga boylarının küçüklügü sayesinde dozajları kısa vade de insan sağlıgını etkilemezmiş gibi düşünülsede uzun vade de (metabolizmanın yavaşladıgı ) menepoz ve ostrapoz dönemlerindeki orta yaş gurubunu yenilenemeyen hücre yapısının ölümüne veya anti hüçre (enerji yüklü negatif hüçrelerin oluşumuna ) tıp dilindeki ismi KANSER in temel ögesi oldugu artık bilinen, teorimden çıkmış bir gerçektir .

Fotonların dalga boylarındaki küçüklük büyüklük oranı ,maruz kalındıgı süre ,foton kaynagına uzaklık yakınlık oranı yaşam süresini ve kalitesini belirleyiçi nedenlerdir.

Fotonu bir ilaç gibi algılarsak veya bir doping gibi makul seviyelerde ve kısa vadede büyük bir enerji üstünlük veriyormuş intibasını verecektir buda ileriye dönük zararlarının göz ardı edilmesine neden olmakta sanal iyilikler sonucunda hızlı ömür tükenimine yenilenemeyen hüçrelerin mesela (beyin)hüçrelerinin ölümüne sebebiyet verecektir.

Enerjinin temel bir kanunu vardır :Hiçbir enerji yoktan var olamaz var olan enerji yok edilemez .fakat başka bir enerji şekline dönüşebilir.
Maddeki atomların enerjisi yogun enerji kaynaklarının külleridir fizyon fizigi bunu ispatlamıştır bu küllerdeki enerji atomun çekirdegi açıldıgında (bilgisayarınızdaki rar dosyaları gibidir) devasal boyutlardaki enerji ortaya çıkar .


Bu bağlamda haber degerlendirilecek olunursa.
-1)faydaları
-2)zararları olarak 2 aşamada gözlemlenmeli
 
50 miliwatt enerji toplayabileceğiniz yerden ki ortamda daha fazla EMW vardır, kaçıp kurtulmak daha iyi ama ille de şarj yapacağım derseniz o telefonun minumum enerji sarfedecek şekilde dizayn edilmesi gerekir.Buda özellikleri kırpılmış telefonla olur herhalde..
(mouse pad benzeri dizayna sahip wireless şarj yapan sistemlerden farklı bir şey yazıdaki)
 
eminim ki bizim gibi çoğu arkadaşlarımızın bunun gibi hatta bundan daha güzel fikirleri ve buluşları vardır.benim söylemek istediklerim şunlar:

teknokolijiyi hep dışardan alıyoruz nükleri olsun telekominikasyonu olsun veya diyer alanlardaki gelişmeleri...benim telefonum şarjlı olsun veya elektriği yine kömürden veya sudan üretelim istediğim şey çok basit bize kendimizi fikirlerimizi ve geliştirdiğimiz fikirleri uygulayabilecek bi labaratuar bi arge nebileyim küçük bi oda bile yeter...istediğim tek şey bu
bi ata sözü vardır burda yazmak ağar kaçar...
 

Forum istatistikleri

Konular
129,047
Mesajlar
922,830
Kullanıcılar
451,316
Son üye
ccc7

Yeni konular

Geri
Üst