Arkadaşlar güç kaynağıma simetrik +32 0 -32 çıkış eklemek istiyorum malum amfi devreleri için bu doğrultma devresi işe yararmı yetermi [kırmızı çizgi atlatma]
Tum ayaklar bosta degil dikkat ederseniz sadece ortadaki 2 nolu uc bosta. Onuda sogutucu uzerinden tamamliyor. Transistorun govdesi ile. Yani sorun yok.
arkadaşlar proteus dosyası pdf baskı devreside burda isteyen olursa indirir kolay gelsin.
hocam bu senin devreyi yapsam iki lm 338 i paralel bağladığın olanı 38Amper köprü diyot kullansam 6800uf 50v kondansatör kullansam 32 volt 10 amper destekleyen trafo kullansam bu iş tamammıdır Saygılar
Merhaba arkadaşlar elime bu devre geçti çıkıştaki kondansatör 25 volotlukmuş ben girişe 40v başlayınca patladı kondansatörü 50 v ile değiştirdim fakat şimdi potansiyometre gerilim ayarı yapmıyor çıkış güç transistörleri hariç diğer transistör ve diyotları sökerek kontrol ettim sağlam görünüyor sizce arıza hangi parçada olabilir.
Yardımcı olan oluırsa sevinirim
Merhaba arkadaşlar elime bu devre geçti çıkıştaki kondansatör 25 volotlukmuş ben girişe 40v başlayınca patladı kondansatörü 50 v ile değiştirdim fakat şimdi potansiyometre gerilim ayarı yapmıyor çıkış güç transistörleri hariç diğer transistör ve diyotları sökerek kontrol ettim sağlam görünüyor sizce arıza hangi parçada olabilir.
Yardımcı olan oluırsa sevinirim