0.37 kw monofaze su motor hakında

povulon

Üye
Merhaba

elimde 0.37 kw monofaze su motoru var motor plaka değerinde akım 2.5A gösteriyor

ekte bulunan resimdeki gibi bağlantıyı gerçekleştirdim.

Sormak istediğim kaç amper aralığında termik röle seçmem gerekiyor ve termik rölenin akım değeri kaç olmalıdır

Teşekkürler

Ekli dosyalar

• monofaze bağlantı.JPG
    54.9 KB · Görüntüleme: 26
2,5-4 A termik seçmelisin, akım değeride 2.7 olsun motorlar ilk kalkış anında 2,5 amperin 2-3 katı aşırı akım çekerler fakat bu kalkış anı çok üzün süre değildir saniyelik bir durumdur.normal çalışmada 2,5 amperin üzerinde bir akım çekiyor ise bir arıza var demektir.

Cevabınız için teşekkürler fakat ben 1.6-2.5 A lik termik kullandım termik akım değerinide 2.5 A ayarladım fakat motor yanmış sebebi nedir acaba ?

Motorun yanmasının bir çok sebebi olabilir araştırmak lazım. Kullandığınız termikte bozuk olabilir.

Motorun yanmasının bir çok sebebi olabilir araştırmak lazım. Kullandığınız termikte bozuk olabilir.

gerilim dalgalanmasından kaynaklanabilirmi acaba bunu önlemek için ENTES marka GKRC -20 gerilm koruma röle kullansak bu işi çözebilirmiyim

monofaze motor diyorsun kondansatör bağlantısını doğru yaptın mı?

Bircok sebebi O bilir rulman bozulmus Motor sikikismis Ola bilir . Motors su girmisse yanar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…