0.47 uF 300 V kondansatör yerine ne koyabilirim?

emretaskin

Üye
Herkese merhaba, bir devre için 0.47 uF 300 V kondansatör lazım ama bulamıyorum. Genelde 63 V - 250 V arası var. Yerine nasıl bir kompanent koyabilirim?

Seride voltaj ,paralelde kapasite artar öğrenmiştik. Zamanında. Pilleri seri baglarsak da kapasite aynı kalıyor ve voltaj katlaniyor.

şöyle bişi olabilir iki tane seri 470 nF ve bunlara bir tane paralel 235 nF bağlanırsa o zaman 470 nF olur totalde böyle olabilir 300 V a dayanabiliceğini tahmin ediyorum ama nasıl belirlendiğini bilmediğim için dayanabileceği gerilim hakkında net bilgim yok bilen arkadaşlar gerilim hususuna açıklık getirirse ben de öğrenmiş olurum.Araştırmalarıma göre piyasada 2.2 uF var bunu kullanıp bir de 0.015 uf yi paralel bağlayıp 235 nF elde edebilirsin 470 nF de var zaten.Piyasadakilerle bu şekilde olabilir yani.Ama işte gerilim işini öğrenmek lazım hele ki yüksek gerilimle alakalı bir devreyse bilhassa önem arz eder.

Son düzenleme:
470uf 300v yoksa 350v diye bakabilirsin. nerede kullanacaksın ona göre yazalım şunu al diye

Bir amfi devresinde potansiyometreden hemen önce kullanılacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…