wolf351
Üye
merhaba bu tny serısıne oldum olası ısınamadım tek sağlıklı çalışan fare kovucularda kullandım onlarda sorun yok adetlı olarak aldım gsm uzaktan kumandada kullandım sorun çiktı arazıde voltaj aşiri dengesız olduğu için sağlıklı çalışmadı elımde yaklaşık 200-250 adet kaldı fare kovucularda kullanıyorum bıtınce devreyı yenıden başka entegreyle tasarlıcam
TNY serisini daha önce hiç kullanmadım ama sorun çıktı diyorsanız, doğrudur olabilir. Bahsettiğiniz entegre güzel fakat internette belli başlı sitelere baktım komponent satan, hiçbirinde bulamadım. Türkiyede temin edilebilen bi entegre ise bahsettiğiniz entegreyi kullanabilirim fakat hala bulamadığım için şemada da değiştirmedim. TNY yi kullanmamın amacı, şebekeden izole olan bi besleme yapıp PWM entegresinin beslemekti. Fakat MIC29750 entegresini anca PFC entegresini ve birde fanı beslemede kullanabilirim. Yani izolasyon gerekmeyen yerlerde. PWM entegresini ana trafodan ek sarım ile de besleyebilirim fakat illa DC baradan ilk enerjiyi alması gerekiyor dolayısı ile izolasyon yine bozulmuş oluyor. Onun için tek çare şimdilik TNY entegresi. Başka entegrelerde gördüm geçenlerde TNY gibi fakat unuttum şimdi hatırlamıyorum.