Oguzhantesla
Üye
Performans ödevim için yaptığım 0-99 sayacı atlama yapıyor. Fakat atlama belli sayı aralıklarında olmuyor yani düzensiz bi atlama bazen 20 ye kadar sorunsuz sayıyor bazen 1 den 4 e atlıyor geri sayarkende aynı sorun oluyor bilgili bi abimiz yardım ederse çok sevinirim İnternetten bu konu üzerinde araştırma yaptım fakat kayda değer bir bilgi bulamadım, sanırım clock palsi ile ilgili bir olay bu. Devrede 7447 ve 74192 entegrelerini kullandım. Devre şemasınıda yükledim. Lütfen yardım edin...
Aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar için EDİT : Sorunun kaynağının ne olduğunu bilmediğim için google aramalarında cevabı bulamadım. kaptan_ nickli abimiz sorunun buton arkı olduğunu söyledi. Sizde bu sorunla karşılaştıysanız buton arkı nasıl engellenir diye google'larsanız birçok kaynaktan çözüm bulabilirsiniz. İyi çalışmalar.
Aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar için EDİT : Sorunun kaynağının ne olduğunu bilmediğim için google aramalarında cevabı bulamadım. kaptan_ nickli abimiz sorunun buton arkı olduğunu söyledi. Sizde bu sorunla karşılaştıysanız buton arkı nasıl engellenir diye google'larsanız birçok kaynaktan çözüm bulabilirsiniz. İyi çalışmalar.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: