05-12 volt arası voltaja göre devreye eleman

Katılım
3 Mar 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
45
slm arkadaşlar ben elektronikten anlamıyorum 05 - 12 arasında değişen ac enrjimiz var ben gelen enerjiye göre devreye 1000 vatlık lambalar girsin yada çıksın istiyorum enerji 05-1 arası bir 1-2 arası iki 2-3 arası üç bu şekilde 12 volta kadar sıra ile devrede çoğalıp azalan bi enerji yükseldiğinde diğer lambalar devreden çıkmadan çoğalan enerji azaldığındada sıra ile devreden çıkaran enerji sıfırken devreyi kapatan.bi elektronik devreye ihtiyacım var.böyle bi devreyi nereden bulabilirim yada nasıl yapabilirim bi arkadaşım bana yardım etsin lütfen.
 
opamplarla yapılmış ledli akü seviye gösterge devreleri var ararsan bulursun, istediğin voltajda yanma işinide direnç değerlerini değiştirerek halledersin. led çıkışlarınıda bir transistör yardımıyla röleyi sürerek büyük güçte cihazı çalıştırırsın. tabiki bir diyotla kaynağındaki ac'yi dc'ye çevirmen lazım. yada analog girişi olan bi pic'le yaparsın direnç yardımıyla voltajı 3'e bölersin 0,5V...12V olan voltajın 0,16V...4V aralığına düşer bunuda pice yollarsın parsic'de kolayca programını yapar yüklersin.
 
Son düzenleme:
elektronik mantığı ile düşündüğümüzde aşağıdaki resim işine yarayabilir. ama opamp mdirençleri hesaplanması gerekecek . yük devresi 220 vac olarak değerlendirdim ki TIC 216 işini görecektir diye düşünüyorum. fazla vaktim yok ama arkadaşlarından anlayan birisi var yardımı olabilir diye çizimi upload ettim. Bu sorununun çözümü tabiki bir çok şekilde halledilebilir..
 

Ekli dosyalar

  • kon_1.JPG
    kon_1.JPG
    24.8 KB · Görüntüleme: 26
tşkr ederim hemen deniyeceğim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,824
Mesajlar
920,784
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst