PC'ler ve teknolojik sohbetler.

@Mr_YAMYAM hocamın projesindeki DIN PPM bunları fena kötekler. DİKKAT! Entegreler orjinal. (Kızmak , bozulmak yok. Gerçekler.)


P_20160207_112140.jpg
 
Son düzenleme:
@Mr_YAMYAM hocamın projesindeki DIN PPM bunları fena kötekler. DİKKAT! Entegreler orjinal. (Kızmak , bozulmak yok. Gerçekler.)


Ekli dosyayı görüntüle 108872
@ozgurece-TA3HGU ye bu PPM i önerdiğimde aklımda daha gelişmiş LM3915 li projeler de vardı.
LM3915 regüle üretim olduğu için de bu devrelerimi vermekten çekinmedim. Çünkü yenilerini temin edebileceğimi düşünüyordum.
Gel gelelim LM3915 i satın aldığım yerde artık kalmamış yerine getirtmek olanağı da bulunmuyordu. Zaten bu dükkandan LM3915 leri zamanında 3-4$ gibi ücretle satın almıştım. Fiyat pahalı olunca biz de Özgürle çinden getirttik. Gel gelelim getirttiğimiz tüm ürünler ÇÖP çıktı.
EBU standartlarında bir PPM için tam anlamıyla kullanılamaz durumdaydı. Yaklaşık 20 adet kadar LM3915 i çöpe attıktan sonra orijinal ürün aramaya başladım. Değil orijinal ürün bulmak, çalışan bir ürün bulmak bile mümkün olmadı.
Sonra endüstriyel ürün satıcısı bir arkadaşla görüştüm. Kendisi orijinal olmasa da orijinal gibi çalışabilecek LM3915 ler için garanti verdi. Önce 4 adet alıp EBU PPM de test ettim. Nispeten kararlı ve uygun şekilde çalışıyorlardı. Bunun üzerine Tanesi 4$ dan 20 adet sipariş ettim. Bir adet Özgür için üç adet de kendim için EBU PPM yaptım.
Bu PPM leri cihazlarımıza taktım. Şu an çalışıyorlar.
Orijinal olmasa bile çalışan bu ürünlerden aynı arkadaştan 50 adet daha sipariş vermek istedim. Çünkü EBU PPM lerin çalışmasını bizzat gören bir arkadaş benden kendisine de yapmamı istemişti.
Üstelik rayiç bedel üzerine kar marjımızı da koyunca EBU PPM için o zaman 900TL talep etmiştim. Arkadaş hiç tereddüt etmeden bu parayı ödemeye hazır idi.
Gel gelelim bu LM3915 lerden bile satıcıda kalmamış yenilerini getirmesi de mümkün değildi. Böylece EBU PPM için tüm araştırmalarım heba olmuştu.
O yıldan bu yana bir sürü araştırma yaptım. Ne yazık ki orijinallik bir yana düzgün çalışabilen ürün dahi yoktu.
Orijinal ürünlerde bile ciddi tolerans faktörü olan bu üretimlerin kötü üretimlerdeki tolerans faktörleri ele alınırsa bir EBU PPM yapımı neredeyse hayal gibi kaldı ne yazık ki.
DIN PPM de az da olsa toleransları tolere edilebilir olsa da EBU PPM de hiç bir olanağı bulunmamaktadır.
Artık elimde kalan son birkaç adet orijinal LM lerimi nostaljik olarak saklamaktayım. Kimbilir belki hurda cihazlarda daha önce kullanılmış orijinal ürünlerden bulabilirsem hemen kaparım.
 
Benim 10 LED kart ölçüsü
Teşekkürler bu kartı muhtemelen daha da küçültebiliriz gibi görünüyor. Ama beni daha çok öndeki ekranın montajı ve lehimlemesi korkutuyor :D
Daha önce hiç smd malzeme lehimlememiştim.

Bu GART daha da küçük yapılabilir. Ama bizim sorunumuz bu kart değil. Bu karttan çıkacak 11 adet kablo ve displaye bağlantısı.
Bizim projede kartlar hıdırlar ile displaye bağlanmıştı. Kartlarla display arası uzak olacağı için mecburen kablolama yapmak zorundayız.
Yamyam hocam 11ledin kablosunu bu gibi bir kabloyla halledemez miyiz?
Blendajı olmayan 12li bir kablo üretilmiyor sanırım önüme bunun gibi yada diafonlar için üretilmiş kablolardan çıkıyor sürekli.
 
Son düzenleme:
Yamyam hocam 11ledin kablosunu bu gibi bir kabloyla halledemez miyiz?
Blendajı olmayan 12li bir kablo üretilmiyor sanırım önüme bunun gibi yada diafonlar için üretilmiş kablolardan çıkıyor sürekli.
Öyle deel cahal civelek Yunus.
https://tr.aliexpress.com/item/32830018231.html
https://tr.aliexpress.com/item/1005...=scene:pcDetailTopMoreOtherSeller|query_from:
Bu kablolar gibi olacak. Ama pin hıdırı tek sıra olacak.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,825
Mesajlar
920,793
Kullanıcılar
450,912
Son üye
mustafatlanm

Yeni konular

Geri
Üst