1 delta ekran ile 2 adet plc yi haberleştirme?

Gdlsstrtl

Üye
iyi günler
elimde 1adet delta marka dop-b10s marka ekran ile 2 adet fatek marka plc mevcuttur. ben bu 2 plc ile bir ekranı haberleştirmek istiyorum. acaba bu mümkünmüdür? mümkünse nasıl yapabilirim?

Merhaba,

DOP-B10S615 model ekranlarda 3 ayrı seri COM port bulunur.
Ayrı portlardan ayrı ayrı PLC'leri kontrol edebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

iyi günler
cevabınız için teşekkür ederim.

3 adet com port derken yani 3 adet plc ile haberleşebilir miyim? peki 1 ekran ile en fazla kaç plc haberleşebilir. bir profi bus veya can bus sistemi ile daha fazla plc ile haberleşmek mümkün müdür acaba?

Merhaba,

3 farklı porttan 3 ayrı RS-232 ile haberleşen kontrolörle haberleşebilirsiniz.

Eğer kontrolörleriniz RS-485 haberleşme fonksiyon ve donanınımına sahipse çok daha fazla sayıda cihazla, farklı istasyon adresleri tanımlayarak haberleşebilirsiniz.

İyi çalışmalar.

sorunuzun cevabı bu dosyanın içinde vardır.

peki 1 dop iki plc kullanarak dop üzerinden tek butonla bu iki plc yi aynı anda kontrol etmek mümkün müdür?

Ekli dosyalar

• HMI - 3 PLCs.rar
    1.5 MB · Görüntüleme: 102
Moderatör tarafında düzenlendi:
Panele 2 adet Plcden veri aktarabilirsiniz. Fakat 2 cpunun haberleşmesini OPC,MODBUS veya başka bir iletişim protokolü ile yaparsanız problem olmaz. ( Fatek hangilerini destekliyor araştırmak lazım ).
Aksi halde Plcleride direk haberleştirme imkanınız olmaz.
- Cpu 1 işlem yaparken Cpu 2'nin ne işlem yaptığını görmek istiyorsanız tabi.
- İşinizde Proses yoksa kullanabilirsiniz.

Panele 2 adet Plcden veri aktarabilirsiniz. Fakat 2 cpunun haberleşmesini OPC,MODBUS veya başka bir iletişim protokolü ile yaparsanız problem olmaz. ( Fatek hangilerini destekliyor araştırmak lazım ).
Aksi halde Plcleride direk haberleştirme imkanınız olmaz.
- Cpu 1 işlem yaparken Cpu 2'nin ne işlem yaptığını görmek istiyorsanız tabi.
- İşinizde Proses yoksa kullanabilirsiniz.
Arkadaş burada fatek Hmı ile tek buton üzerinden 2Plc ye direk bilgi yollamak istemiş (anladığım kadarıyla) bu yapılamaz ama farklı yollardan yapma imkanı var CPU 1 ye yollar oradan alınan bilgi ile panel üzerinden CPU 2 ye ulaştıra bilir ama zaman gecikmesi olur.

tek hmi üzerinden (KTP1200) birden fazla plc'yi (s7/1200) kontrol edebilir miyiz? hmi connection ayarlarında sadece tek plc ayarlayabiliyorum. diğer plc'yi de bağlayabilmem için ne yapılması gerekir? PUT-GET ile veri alışverişi yapıyorum da, ki gecikmeli oluyor her şekilde, örneğin plc1in taglarını giriyorum hmi'a ama plc2nin taglarını girdiğimde hata veriyor

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
130,235
Kullanıcılar
453,441
Son üye
mehmet_kzl34

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri