1 kw surucu ıkı motoru calıstırıyor

Katılım
24 Şub 2008
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
40
arkadaslar merhaba benım bır sorum var 1 kw surucu ıkı motoru calıstırıyor bazen ben cok dusuk devır ıstıyorum cooook yavas donmesı motora zarar verırmı yanı yanar mı vaya bır arıza veırımı cooook ufak devır alacam sımdıden tesekkur
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Arkadaşım öncelikle şunu belirteyim 1kW lık bir invertör 2 motoru çalıştırır ama bir şartla motorların gücünün toplamı invertörün gücünden fazla olmaması gerekir bir fazlasını seçersen daha iyi verim alırsın.Örneğin 0,37kW 2 adet motorun var diyelim 1.1kW lık bir invertör seçmeni öneririm ve invertör çıkışına her iki motor için termik şalter kullanman gerekir.Motoru sürekli düşük devirde kullanacaksan motor için soğutma fanı takman gerekebilir.
İnvertör marka olarak OMRON tercih edersen başın ağrımaz,biz fab. kullanıdığımız bir sistemde orjinal invertörü Lenze arıza yapınca fiyatı pahalı geldiğinden,Siemens sinamic ile değiştirdik fakat randıman alamadık motorların birinde küçük bir sıkışıklık diğer motorun kalkışını etkiliyordu ve OMRON ile değiştirdik sorun ortadan kalktı. ;)
 
Almak istediğin devir aralığı redüktörle kurtaracaksa sistemi redüktörlü yap hem güç olarak motorun çökmez, hemde düşük devirlerde ısınmayıda enğellersin.Tek inverterle 2 motorun degil 12 motorun dahi çalıştırılması olur.Güç olarakta toplam motor güçü ve az üstü önerilir,uyğulamada(2 adet 7.5kw fan motoru 11kw inverter ile çalışıyor makına acc ram)daha düşük güçte inverterinde sorun yapmadan çalıştığını göreceksin.
 
arkadaşım düşük devirlerde ben arkasına salyangoz fan takviyesi yaparak çalıştırıyorum soğutma çok önemli devamlı soğut
 
Merhaba Arkadaşlar,

Evet tek bir invertorle n tane motor tahrik edilebilir. Yanlız burda arkadaşların bahsettiği gibi kabaca motor güçlerinin toplamı ve ya az üstünde veya az altında invertor gücü seçmek gerekir.

İnvertör seçilirken güç düşünmek eksiktir, asıl dikkat edilecek unsur AKIM dır. Senin baglayacagın motorların max. yukte ne kadar akım çeker ve diger motorların da çekecegi akımlar toplamını seçecegin invertörün bu akımı saglayabilmesi gerekir.

Örnegin; 5.5kw lık 2 motor için invertör seçeceksin, bunların toplamı 11KW yapar ama burda seçilecek invertor ;
a - 7.5 kw olabilir ( bir güç küçük )
b - 11kw olabilir ( eşdeger güç )
c - 15kw olabilir ( bir güç büyük )

Motorlarınızın çalışma şekline ve motorların maksimum yüklendiklerinde çekecekleri akıma göre bu 3 seçimden birisi tercih edilebilir.
Ama başımız agrımasın diyorsanız bir üst gücü seçin derim :))))
 
arkadaslar benım motorlar en fazla 0.37 kw olur ıkı tane sorun cıkarrımı
 
Motorların üzerindeki bilgileri buraya yazarsan daha net bilgiler elde edebilirsin. Prensipte çalışması gerekiyor. Ama düşük devir dediğin kaç devir de çalıştırmayı düşünüyorsun ? Eğer 20 den aşağı düşünüyor isen, Motorların 20 devir/dakika dan aşağı çalışması tavsiye edilmez.
 
Sn.Berdibek Ustam haklısınız, hatta buraya kadar bile inmek zor.

Eğer 20 den aşağı düşünüyor isen, Motorların 20 devir/dakika dan aşağı çalışması tavsiye edilmez.

bu devirde motor zaten hiç çalışmaz gibime geliyor 20dd / 60sn =0,33 d/s çalışsa bile diğer problemler bir yana ne bekletimiz olur ki. Tork çok küçük olacaktır. Bunu 1430 d/d aynı güce yakın bir motorda redüktör olduğu halde 11hz in altında çalışmadığını gördüğüm için söylüyorum. (300 d/d civarı)

En güzeli Sn.isikotomasyon arkadaşımızın söylediği gibi, rediksiyon oranı ( i ) yüksek bir redüktör kullanmak bence
 

Forum istatistikleri

Konular
129,247
Mesajlar
924,610
Kullanıcılar
451,639
Son üye
anannnndsandn

Yeni konular

Geri
Üst