10 watt güneş paneli ile UPS'imi şarj etmek istiyorum.

TheBigBang

Üye
Geçen gün 10 watt solar güneş paneli aldım. Aliexpress ten de 12/24 V 30 amper sarj regülatörü aldım ancak henüz gelmedi. Sorum şu olacak 600 VA lık UPSimi inverter olarak kullanmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Ayrica 30 amper şarj regülatörü sistemime uyum sağlar mı?

Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Özür dilerim çok salakça bir soru sordum galiba.

10 vatlık panel ile 220 voltta 5 vat alabilirsiniz. Bu işinizi görürse kullanabilirsiniz.

Teşekkürler akşam çocuklar için 1 lambayı açık bırakıyorum. Onun için kullanabilirim diye düşünüyorum. Ayrıca elektrik kesintisinde de işime yarayacak

1- Regülatörünüz panel gücünüze göre çok büyük. Çalışırmı bilmiyorum büyük ihtimal çalışır.

2- 10 watt ile ancak ups içindeki aküyü gün boyu şarj edebilirsiniz. Genelde ups ler içinde 12 volt 5 amper 7 amper civarında akü bulunmaktadır. Yüksüz yada düşk yükte bile çalıştırsanız yani dediğiniz gibi düşük güçlü bir ampül bile bağlasanız yarım saatte kendi iç tüketimi yüzünden kapanacaktır.Bilemediniz belki 1 saat sonra.

Anlaşılan şarj regülatörünü ileriye yönelik büyük aldınız zannediyorum. Bende evde 5 watt bir panel ile 2 yada 3 günde 12 volt 7 amperlik bir aküyü şarj ediyorum. Onunla kendi yaptığım bir led paneli yaklaşık 40 - 50 kadar led lambayı geceleri açık bırakmak için kullanıyorum. Elimde 4 amper bir şarj regülatörü vardı onunla birlikte kullanıyorum.

Ama bahsettiğiniz sistemde ups uzun süre çalışmayacaktır.

Aynen dediğiniz gibi oldu. 1 saat sonra UPS kapandı. 3W ampul sabaha kadar yanar diye düşünüyordum ama olmadı. UPS içindeki akü 12V 7A 84W güç üretir ama kendi tüketimi çok fazlaymiş onu hesap edemedim. 30A şarj regülatörü 6mA güç tüketiyor ilerisi için büyük almıştım. Aliexpress. com dan 1200W inverter aldım 28$ a onunla işimi şimdilik görür sonradan sistemi büyütürüm diye düşünüyorum.

Inverterlerin sukunet akimlari var.

Cikisina hicbir yuk bagli degilken bosta vektikleri akim. Bazi markalar bu akimi etiketlerinde belirtir. Sizin icin onemli olan bu akimdir. Cunku kaynak kapasiteniz akunuzun hucu dusuk.

Size tavsiyem eger kullanabilirseniz 12 voltu 220 ye donusturmeden kullanin. Bu donusumde cok verim kaybi yasiyorsunuz.

Aydınlatma için dc 12 v led ampuller var 5-7-9 w veya şerit led kullan smd çubuk led kullan iyi ışık verir istediğin ölçüde bölebilirsin 1 metrede 1 a çeker yarı metresi bile odayı aydınlatıyor baya ben dağ evimde ikisinide kullanıyom

Forum istatistikleri

Konular
129,689
Kullanıcılar
452,395
Son üye
gkmeens

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri