100ah 12 voltluk aküden nominal olarak kaç amper çekilebilir

Üreticiler kapasite değerine 20 saate verdiği gücü yazıyorlar. Örneğin 100 Ah aküden 5 amper çekerseniz 20 saatte akü bitmiş olur. Bu süre kısaldıkça batarya kapasitesi hızlı bir şekilde düşer. 100 Ah aküden 100 amper çekerseniz 10 dakika dayanabilirmi bilmiyorum. Güneş paneli ile elektrik üretimi ekonomik değildir. Elektriğin olduğu yerde kullanmak mantıklı görünmüyor. Bataryasız dönüşüm yaparsanız ekonomik olur.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Ek olarak kuru (jel) yapıdaki aküler her halükarda aşırı deşarja (Hatta tam olarak da boşaltılamaya) çok daha uygundurlar.Sulu aküler tam deşarj olduğunda,eğer şarj olmadan bekletilirse,bu bekletilme süresinde sulfatlanma oranı sulu akülü olanlarınkine göre daha düşüktür,yani tam deşarja kuru(Jel) tipteki kurşun-asit aküler çok daha dayanıklıdır.Bu yüzden güneş sistemleri veya tüm ups'lerde kuru tipin tercih edilmesinin en büyük nedeni de,hiç şüphesiz hem sızdırmazlık yönünden,hem de fazla akımın daha kısa sürede çekilip destek verilecek ortama limitsiz olarak da aktarılmasında,bu akü için oluşacak aşırı deşarj riskinin akü için çok daha düşük kalabilmesi nedeniyledir.Bu sahalardaki asıl kullanım yaygınlığı sırf bu nedenledir.Kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…