bazı set ve resetlerde üzerinde yuvarlak işareti yok yani sanırsam lojik 1 tetikleme,bazısında ise yuvarlak var yani lojik 0 tetikleme ,şimdi ben set lojik 1 olan için and kapısı kullanacağım öyle mi yani kapının çıkışı 1 olacak veya lojik 0 set ve reset için nand kapısı mı kullanacağım ki nand kapısının çıkışı 0 mı olmalı bu durumda ?SET = 1 olursa, flip flop o anda ne yapıyor olursa olsun, Q = 1 olur
RESET = 1 olursa, flip flop o anda ne yapıyor olursa olsun, Q = 0 olur
SET= 0 olursa, flip flop o anda ne yapıyor olursa olsun, Q = 1 olur
RESET= 0 olursa, flip flop o anda ne yapıyor olursa olsun, Q = 0 olur
Bu ikinciler aslında üst çizgi olacak, ama forum üst çizgi desteklemediği için ortadan çizgi görünüyor
Proteus'daki flip flop'larda SET/RESET ters mi çalışıyor düz mü onu anlayıp ona göre devreyi yapman lazım. Ya AND gate, yada NAND gate gerekir.
hocam buyrun devrenin resmiSET = 1 olursa, flip flop o anda ne yapıyor olursa olsun, Q = 1 olur
RESET = 1 olursa, flip flop o anda ne yapıyor olursa olsun, Q = 0 olur
SET= 0 olursa, flip flop o anda ne yapıyor olursa olsun, Q = 1 olur
RESET= 0 olursa, flip flop o anda ne yapıyor olursa olsun, Q = 0 olur
Bu ikinciler aslında üst çizgi olacak, ama forum üst çizgi desteklemediği için ortadan çizgi görünüyor
Proteus'daki flip flop'larda SET/RESET ters mi çalışıyor düz mü onu anlayıp ona göre devreyi yapman lazım. Ya AND gate, yada NAND gate gerekir.
hocam isis dosyasını atayım mı?Sanırım print screen yaparak Ekran görüntüsünü kaydediyorsun. Bu şekilde yazılar hiç okunmuyor. Flip flop'lara bakınca neresi ne belli değil.
File menüsünde "export graphics" diye bir seçenek var. Orada, şemayı grafik dosyası olarak kaydedebiliyorsun.
hocam hemen halledip atıyorum evet bende de var hallediyorumBende proteus 8.6 SP3 demo var, sendeki versiyon farklıdır herhalde, dosyasını açamayabilir. Ama sendeki versiyon da şemayı bir grafik dosyası olarak kaydedebiliyordur. Benimki demo, zaten kayıt hiç çalışmıyor, ama o menü var ve bir sürü grafik formatında kayıt edebiliyor (bmp, jpg vs)
hocam buyrun jpg versiyonu
hocam onu yapmıştımda savelemeyi unutmuşum o dosyada onu düzeltiyorumJK flip flop'un toggle modda çalışması için ne yapıyorduk? J ve K yı lojik 1 yapmak lazım. Sen bunu ilk flip flop için yapmışsın, ama diğerlerinin girişlerini havada bırakmışsın. Bu devreyi kurduğun zaman o JK girişlerinin lojik değeri belirsiz olacaktır. Öncelikle bunu düzelt.
hocam yükselen kenarlı asenkron geri sayıcı devre benim yaptığım yani o kapıları koymasam zaten 128 den geriye sayıyor ,kapıları koyunca 100-103-102-101-100 diye sayıyorBunun dışında senin yaptığın bu devre, 127 den aşağı saymayı da doğru yapmaz. Bu devre yukarı doğru sayıyor. Öncelikle devreyi 127 den aşağı doğru sayacak hale getirmen lazım. Şuradaki örneğe bak:
tamam hocam çizgileri düzelteceğim , kapıları kaldırdığım zaman 127den 0 a sayıyor ,sonraki adım işte olmuyor ,ne yapmam lazım127 den 0 a doğru şekilde saysın, sonraki adım, 100 değerinde sayacın 0 a geri döndürmek. Ama işte aşama aşama gitmek lazım. Her aşamayı da ayrı olarak kaydedip, devreyi bozduğun zaman ona geri dönmen lazım.
Bir de yaptığın devreyi çok dağınık çizmişsin. Biraz çizgileri falan düzelt, spagetti gibi görünmesin. Olabildiğince basit görünsün, çizgiler birbirlerini gerekmedikçe kesmesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?