1-2 güne bitmesi lazımNe zaman lazım bu olay?
hocam çok haklısın ,sağolasın yazdığın yorumlar içincemal kardeşim, balık tutmakla ilgili sorularına kendi bilgim ölçüsünde cevap vermeye çalışırım, ama benden sana hazır balık yok, kusura bakma. Bu konu içinde gereken bütün bilgiler var, biraz kafa yorarsan, vakit harcarsan yaparsın bunu.
allah razı olsun,çok teşekkürler ederimBen de bir iki güne çalışır halini yaparım...
düzeltip deniyorumçok fazla gereksiz ek ve kablo görünüyor, jk +5 toggle giriş hepsini ayrı ayrı yanlarında ver ve bunun gibi sadeleştirmeler düzeltmeler yap, ek yerlerini kontrol et bağlı gibi gösterip hata olabilir ..
dediğiniz gibi her adımı ayrı ayrı incelemeye başladım ,devreyi ilk çalıştırdığım anda ilk clock girişinin yanmadığını/çalışmadığını farkettim,direk ayarladığım 100'den başladı devre ,sonraki adımda ise ilk clockun çalıştığını ve devrenin 1 azaldığını fark ettim ve yanan lambalardan yani o anda 1 olan q çıkışlarından sıradaki flip flobun clock girişinin de aktif olduğunu gördüm ,0 olan fflerde ise clockun verilmediğini gördüm ve q değil çıkışlarının o 0 olan fflerde nor kapısında yandığını/aktif olduğunu gördüm yani nor girişlerinde 7 tane ff 0 olduğu anda norun çıkışı 1 olacağı için devrenin tekrar 100e dönmesi lazım olacak , ama yaptığım şuanki devre sadece 4 defa sayıyor sebebini bulmaya çalışıyorumcemal kardeşim, balık tutmakla ilgili sorularına kendi bilgim ölçüsünde cevap vermeye çalışırım, ama benden sana hazır balık yok, kusura bakma. Bu konu içinde gereken bütün bilgiler var, biraz kafa yorarsan, vakit harcarsan yaparsın bunu.
bu kadarTemizlenip sadeleştirilmiş halini ekle tekrar üzerinden geçelim
hocam 0dan 56ya kadar sayan 7 tane ff kullandığım ileri sayıcı devre çalışıyor ,56 olunca 0lıyor mesela burda neden kapıyı and seçtiğimi anladım çünkü 56=2 üzeri5 + 2üzeri 4+2üzeri 3 olduğu için 4,5,6.cı flip flopların q çıkışını anda bağladım yani hepsi 1 olduğu anda da çıkışı 1 olacağı için oldu mesela bu ,ama bunu 100den geriye yaparken nasıl uygulayacağım mesela nor kapısı kullandık norun çıkışı 1 olması için en az girişlerin hepsi aynı anda 0 olması lazım neden kullandığımız anladımTemizlenip sadeleştirilmiş halini ekle tekrar üzerinden geçelim
bu kadar Ekli dosyayı görüntüle 41968 sadeleştirebildim