100mt. emiş yapan su motoru varmı?

Tepkim net.

Bilmediğinizi düşündüm örnek gösterdim.

Yazdığınızı doğru okuduğumu düşünüyorum siz kendi anladığınız şekilde yazmış olabilirsiniz.

Ergen tavırlarımı bir gösterirseniz sevinirim nerede yanlış yaptım öğreneyim kendimi düzeltirim

Su pompalarının neden emiş gücü düşük olur basma gücü yüksek olur tasarımla bir alakası var mıdır. bunu öğrenmek gerekir önce

Kolay gelsin.

Bilip bilmedigimi gormek icin verecegim cevabi beklemeniz gerekirdi.

Yazdigimi dogru okusaydiniz emis yapamaz demedigimi gorurdunuz. Yapamaz demiyorum. Genel manada emis degil basma amacli yapilir diyorum. Ozel amacla uretilen motorlar haric.

Ergen tavrinizda elestirek bakis aciniz ve sizden baska kimse birsey bilmiyormus gibi yapmaniz. ( babam45 yillik tesisatcidir ve yillardir onunla calisirim. Ayrica pompa mekanigi hakkinda yeterli bilgiye sahip oldugumu dusunuyorum. )

Son cumlenize gelince daha onceki cevapta da cevapladim. Uretilen genel maksatli tum pompa yada motorlarin 1 metreden emis yaptiginda 100 metreye basabiliyorken 5 metreden emis yaptiginda guclerinde buyuk oranda kayip oldugunu gorebilirsiniz. İstediginiz grafige acip bakabilirsiniz. Motorlar emis amacli yapilsaydi dalgic pompalar ozel amacli uretimler olurdu.

Ve yine soyluyorum ilk soruya cevap verebilmek icin ev ile kuyu arasindaki kotfarkini bilmek dogru motor seciminde onemli rol oynar.

Sizden ricam bir dahakine cevap yazarken usttekinin bilmedigini varsaymaniz yerine o arkadasin bu konuda bir bildigi oldugu dusunun.


Sent from my iPad using Tapatalk HD
Turkce siri ayaklanmasi. Destekleyin beniiii.
 
Siz benim tavrımı neye ne içi cevap verdiğimi yanlış anladınız sadece istek neyse ona göre konuştum bildiğimle bilmediğimi karşılaştırırsam hiç birşey bilmiyorum. neyse konu sapmasın :)
 
Hocam pompaların etiket değerlerinde yazan rakamlar dik yükseklikler içindir. Eğer sizin mesafeniz yatay ise dik m *10 şeklinde bir yatay hesap yapabilirsiniz. yani 5 m basma yüksekliği yazan pompa 50 m yatay basma özelliğine sahiptir. Arkadaşların dediği gibi kuyu derinliği ve kot farkından dik mesafeyi ve yatay uzaklığı göz önüne alınıp bir seçim yapılmalı. Ayrıca kuyu için santrifüj pompalar yerine dalgıç pompalar kullanmak daha idealdir. Santrifüj pompalar hava yapma gibi durumlarda sıkıntı çıkarır. Hele ki siz pompanın 100 m ilerideki evde olmasını istemişsiniz. Ayrıca saatte istediğiniz su miktarı ve pompanın çıkış ( santrifüj için giriş/çıkış) ölçüleride önemli. Çalınma konusunda ise yapabileceğiniz şey kuyuya kilit sistemi yapmak. Pompayı eve koysanız bile boruların çalınmasına engel olamazsınız. En mantıklı sistem bir dalgıç pompa ile ihtiyacınız olduğunda kuyuya sarkıtarak kullanmanız yada kuyuya kilitli kapak sistemi yaptırmanızdır.
Size nacizane iki ürün önereceğim.

SMF5/2 Temiz Su Dalgıç Pompa

SDF4 1'' Elektromanyetik Dalgıç Pompa (10 mt Kablolu, Flatörlü)
 
anladığım kadarı yüzey düz.kuyu eve 100 mt mesafede kuyu var.derinlik ise 1.5 metre birde evi 3 katlı.3x3=9+1.5=10.5 metre kot farkı var.diğer 100 mt düz ve yatay boru.yani motor 10.5 metre yüksekliğe basacak.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
129,771
Mesajlar
929,896
Kullanıcılar
452,526
Son üye
salih.saribas

Yeni konular

Geri
Üst