Mike.xxlarge
Üye
Tepkim net.
Bilmediğinizi düşündüm örnek gösterdim.
Yazdığınızı doğru okuduğumu düşünüyorum siz kendi anladığınız şekilde yazmış olabilirsiniz.
Ergen tavırlarımı bir gösterirseniz sevinirim nerede yanlış yaptım öğreneyim kendimi düzeltirim
Su pompalarının neden emiş gücü düşük olur basma gücü yüksek olur tasarımla bir alakası var mıdır. bunu öğrenmek gerekir önce
Kolay gelsin.
Bilip bilmedigimi gormek icin verecegim cevabi beklemeniz gerekirdi.
Yazdigimi dogru okusaydiniz emis yapamaz demedigimi gorurdunuz. Yapamaz demiyorum. Genel manada emis degil basma amacli yapilir diyorum. Ozel amacla uretilen motorlar haric.
Ergen tavrinizda elestirek bakis aciniz ve sizden baska kimse birsey bilmiyormus gibi yapmaniz. ( babam45 yillik tesisatcidir ve yillardir onunla calisirim. Ayrica pompa mekanigi hakkinda yeterli bilgiye sahip oldugumu dusunuyorum. )
Son cumlenize gelince daha onceki cevapta da cevapladim. Uretilen genel maksatli tum pompa yada motorlarin 1 metreden emis yaptiginda 100 metreye basabiliyorken 5 metreden emis yaptiginda guclerinde buyuk oranda kayip oldugunu gorebilirsiniz. İstediginiz grafige acip bakabilirsiniz. Motorlar emis amacli yapilsaydi dalgic pompalar ozel amacli uretimler olurdu.
Ve yine soyluyorum ilk soruya cevap verebilmek icin ev ile kuyu arasindaki kotfarkini bilmek dogru motor seciminde onemli rol oynar.
Sizden ricam bir dahakine cevap yazarken usttekinin bilmedigini varsaymaniz yerine o arkadasin bu konuda bir bildigi oldugu dusunun.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Turkce siri ayaklanmasi. Destekleyin beniiii.