110-220V Elektrik kablosu arayısı

Merhabalar , 110-220V elektrik kablosu arıyorum fakat tam olarak böyle bisey bulamıyorum. Avize üretimi yapıyorum Amerika , Kanada ve Avrupaya yani kısacası dünyanın heryerine uyumlu olabiliecek bir kablo tipi arıyorum. Bildiğim kadarıyla Amerikada 110V kullanılıyor ve bizim kablolar orda çalışmıyor. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa cok sevinirim.
AB - ABD standartlarına uygun kesit bilgilerini,
Elektrik mühendisleri odasından almalısınız.

Son düzenleme:
Yani burdaki 220V herhangi bir kablo ile yapılmış aydınlatma , amerikada 110V gelen elektrik ile çalışır mı ? sorun olmaz mı ? Fişler farklı onu biliyorum benim bahsettiğim tavan aydınlatması direk .
Aynı güçte ise akım 2 kat fazla oluyor 110 voltta. Kesit farkı olabilir.
Birde tel çapları ile kesitlerinin ölçü birimleri değişik.
Nötür faz kablo renkleride farklıymış. :)

Son düzenleme:
Aynı güçte ise akım 2 kat fazla oluyor 110 voltta. Kesit farkı olabilir.
Birde tel çapları ile kesitlerinin ölçü birimleri değişik.
Nötür faz kablo renkleride farklıymış. :)
ben bu kadar teknik anlamıyorum malesef. ama arkadasların dedigine gore problem olmuyormus galiba

ben bu kadar teknik anlamıyorum malesef. ama arkadasların dedigine gore problem olmuyormus galiba
bak güzel insan, burada ac konusunda konuşacak en son kişi benim. dünyanın kullandığı evrensel bir standart değişmez. 30 yıl önce fransızlarla çalıştım. onlarda aynı renkleri ve kalınlıktaki kabloları kullanıyorlardı. tesisatta kahve rengi fazdır canlı elektrik akar, mavi nötr dür devreyi tamamlar. sarı-yeşil topraklamadır. dünyanın neresine gidersen git değişmez. kırmızılar var, siyahlar var, bunlarda faz ama priz ve lamba için kullanılıyor. o kadarını ben bilmiyorum. seni bir avize ürettin, ucundan 2 tane çıkıyor ve renk olarak ta beyaz olsun. hiç bir sorun yoktur. yeter ki kablon standartlara uygun olsun. (çap. yanmazlık vb gibi)
git avusturalyaya adam alır renk bakmaz, far nötr girer (fazda anahtar vardır) lamba yanar olay biter. amerikada da aynı olması lazım. kullanım standartlarını, daha doğrusu ithalat/ihracat kanun ve kurallarını bilmek gerek. bu arada amerika ile zeki müren arasında hiç bir fark yok. ikisi de gösterişi sever, ikisi de her şeyin büyüğünü sever.

kendisini tanıdığım, aynı masada içki içtiğim, sayın zeki müren'in tercihleri hiç bir zaman ilgimi çekmedi ama bir çok şerefliden daha fazla paşa lakabını kabul ederdi rahmetli. o şereflileri saymama gerek yok her halde.

Son düzenleme:
Yani burdaki 220V herhangi bir kablo ile yapılmış aydınlatma , amerikada 110V gelen elektrik ile çalışır mı ? sorun olmaz mı ? Fişler farklı onu biliyorum benim bahsettiğim tavan aydınlatması direk .

Evet çalışır kablolar sorun yaratmaz lakin ampüller 220V ise 110 voltta sönük kalacaktır. Elektronik balastlı bir ampül ise hiç çalışmayabilir.

Birde çok güçlü spot ışıklar için kablo kesitine dikkat etmekte fayda var. 110 volttaki akım, 220 volta göre x2 olacaktır.

Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,220
Kullanıcılar
453,400
Son üye
Utku01

Yeni konular

Geri