Polatsoy063
Üye
bolu beyi hocam sizin de yardımlarınızı bekliyorum
Burada çözülmedi mi problemKaptan ilgin için çok teşekkürler. Devreyi en kısa zamanda yapıp dönüş yapacağım. Emeğine sağlık.
Devrenin malzemelerini ancak pazartesi günü alabilecem. akşamına da devreyi yapacam inş. Vardiyalı işte çalışıyorum ancak yapabilecem.Burada çözülmedi mi problem
Hocam ayrıca şunu da sormak istedim. Bu devreye 12 volt verecem. Resimde 9 v yazıyor. Sıkıntı olur mu?Devrenin malzemelerini ancak pazartesi günü alabilecem. akşamına da devreyi yapacam inş. Vardiyalı işte çalışıyorum ancak yapabilecem.
Tamam hocam anladım. Teşk12v termik röle hiç kullanmadım dolayısıyla çalışma şeklini bilmiyorum.
Besleme gerilimini 12v vermen sıkıntı yapmaz. Bu entegreye 14 volta kadar gerilim uygulanabilir. Yalnız 14 voltu aşarsa entegre yanabilir.
**tt ile mobilden yazıyor...
Kaptan tamamdır çalıştı devre. Teşekkür ederim.Kaptan devreyi simülasyonda çalıştırmayı denedim fakat olmadı. Daha sonra devreyi inceledim alt kısımda yazılı olan açıklamanın gerçekleşemeyeceğini fark ettim. 555in 3 numaralı bacağından akım kesilse bile devre kırmızı diyor üzerinden tamamlanıyor ve Röle sürekli aktif kalıyor.