12 v dc deutz motor (araba motoru) elektrik sistemi

Merhaba;
Herkese kolay gelsin.
benim şöyle bir sıkıntım var. 12 volt deutz motoru eski sistem araba röleleriyle marş aldırıyordum. Şimdi işlemcili sisteme geçme aşamasındayız işlemci modeli TTControl TTC32( 8-32 volt ) arası çalışmakta.
Sıkıntı şurda başlıyor start düğmesine bastıpımda işlemci üzerinden röleyi aktif hale getirip marş aldırmak istiyorum fakat marş motoru yüksek akım çektiğinden voltaj 7 volta kadar düşüyor.
Bu düşme sonucu işlemci direk kendini kapatıyor ve marşı motora aldırmıyor.
İşlemciyi destekleyecek bir şey arıyorum ya da nacizane görüşlerinizi bekliyorum.
Bu arada kondansatör takdım destekledim. 24 v 10000 uf lik. bunda çalıştırdım fakat belli bir süre sonra bu kondansatör de görevini yapmadı. Yani 3-4 gün çalışmayan makinede görevini yapmadı.
Bana yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhabalar
Ben konunun uzmanı değilim. Bunu peşinen söyleyeyim.
Marş motoru yüzünden voltaj aşırı düşüyorsa, aküyü gözden geçirin derim. Ayrıca işlemci dediğiniz cihazı ayrı bir güç kaynağı ile beslerseniz voltaj çökmesinden etkilenmez.

Islemci kartinin 12v besleme girisine voltaji 1 diyod uzerinden uygula. Kapasitorleri de diyod cikisina bagla. Roleler de islemci tarafindaki 12v ile degil diyodun diger tarafindan beslensin.

Ayrica sorun islemci voltaji dustugu icin mi oluyor yoksa roleler 7v da mi birakiyor test etmen lazim.

1730798253657.png

Yukaridaki baglantinin sorununu cozme ihtimali yuksek. Yalniz rolenin bir ucu semadaki gibi + degil de ucu saseye bagli ise bu onerim ise yaramayabilir. Gene de denemekte fayda var.

Son düzenleme:
Islemci kartinin 12v besleme girisine voltaji 1 diyod uzerinden uygula. Kapasitorleri de diyod cikisina bagla. Roleler de islemci tarafindaki 12v ile degil diyodun diger tarafindan beslensin.

Ayrica sorun islemci voltaji dustugu icin mi oluyor yoksa roleler 7v da mi birakiyor test etmen lazim.
sıkıntı işlemcinin voltajı düşüyor. sizin dediğiniz diyotlu sistemle çalıştırmıştım daha öncesinden ama o da 2-3 gün bekleyince tekrardan işlemciyi kapatıyor.

Merhabalar
Ben konunun uzmanı değilim. Bunu peşinen söyleyeyim.
Marş motoru yüzünden voltaj aşırı düşüyorsa, aküyü gözden geçirin derim. Ayrıca işlemci dediğiniz cihazı ayrı bir güç kaynağı ile beslerseniz voltaj çökmesinden etkilenmez.
teşekkür ediyorum. akülerim sıfır birisinde yapsa diğeri de sıfır aynı yani. en son o şekilde ayrı bir güç kaynağı bakmam durumunda kalıcağım ama küçük bir şey ile halletmek istiyorum. makinede yerim çok dar.

Marş sırasında voltajınız bu kadar çökmemeli . Akünüzü ilk önce biraz daha diri bir akü ile değiştirip test yapıp daha sonra mevzuya girişin bence .

Marş sırasında voltajınız bu kadar çökmemeli . Akünüzü ilk önce biraz daha diri bir akü ile değiştirip test yapıp daha sonra mevzuya girişin bence .
motor marş alırken dişli bir sistem var o da marş sırasında döndüğünden dolayı bu kadar voltaj düşüşü yaşıyorum.

Sıfır akü demek, hiçbir zaman sağlıklı dolu akü demek değildir! Akülerin sağlıklı olup olmadıklarını kontrol ettirip, sonrasında şarj ediniz/ettiriniz.

Mars motorunu ve rolesini aku ile, elektronik karti da harici 12v ile besleyin. Bu sartlarda sorun cikmiyorsa cozum de belli olmus olur. Linkini verdigim step - up regulatoru kullanirsiniz.

Forum istatistikleri

Konular
129,708
Kullanıcılar
452,410
Son üye
theser

Yeni konular

Geri