arsima
Üye
Arkadaşlar herkese merhaba bi müşterimizin bahçe aydınlanmasını 12 volt ile yapmak istedik ama gerilim düşümü hesabı yaptığımızda kesitler aşırı yüksek çıktı bende bu durumu çözmek adına uzak mesafelerde 12 volt yakalayabilmek için transformotoru yüksek gerilim kullanmak zorunda kaldım yaptığım işlem şöyle oldu
210 watt lamba sistemini çalıştırabilmek için 15 metre 2x4mm2 kablo çektim ve 15 volt verdim kablo üzerine 2 volt kayıp oluştu ve en son lambaya kadar da 1 volt kayıp oluştu tam olarak 12 volt yakalamış oldum...
Bu yaptığım sistemde kablo üzerine düşen gerilim teknik olarak yapılan hesapta istenen bi durum değil ama sonuç olarak benim istediğim voltaj elde edilmiş durumda bu kayıp voltaj kabloya bi sıkıntı verir mi?
HTC One X cihazımdan Tapatalk 4 Beta ile gönderildi
210 watt lamba sistemini çalıştırabilmek için 15 metre 2x4mm2 kablo çektim ve 15 volt verdim kablo üzerine 2 volt kayıp oluştu ve en son lambaya kadar da 1 volt kayıp oluştu tam olarak 12 volt yakalamış oldum...
Bu yaptığım sistemde kablo üzerine düşen gerilim teknik olarak yapılan hesapta istenen bi durum değil ama sonuç olarak benim istediğim voltaj elde edilmiş durumda bu kayıp voltaj kabloya bi sıkıntı verir mi?
HTC One X cihazımdan Tapatalk 4 Beta ile gönderildi