12 VOLT REZİSTANS YARDIM

Belliki arkadaşımızın bu konuda bilgisi çok az.

Kabaca bir hesap ettim. Su 1.5 lt için 15 dereceden 100 dereceye çıkartmak için 12 voltta ne kadar güç harcarız sorusunun cevabı şu şekildedir. Kayıplar yok farzedilmiştir. Isıtmak için süre 30 dakika hesaplandı.

• 30 dakika için 12 voltta 1.5 lt suyu 15 °C'den 100 °C'ye çıkartılacak eneryi yaklaşık 300 watt çıkıyor.
  • Yine 12 voltta bu suyu ısıtmak için rezistansın çekeceği akım 25 amper çıkıyor.
  • 300 watt enerji aktarabilmek için 12 voltta 0.48Ω en az 350 watt rezistans kullanılmalıki su rahatlıkla ısıtılabilsin.
Resimdeki el yazımın kötülüğünden dolayı özür dilerim. Yazım hiçbir zaman güzel olmadı. Hep özenmişimdir.
Hadi kolay gelsin.

20160814_144305.jpg

Son düzenleme:
@serkan_48 dostumun hesabının özeti, bu iş bisiklet dinamosuyla olmaz :).

Selam @by lent

Konuya o kadar vakıf olamadım ama eğer amaç bisiklet dinamosu ile su ısıtmak ise bu iş biraz zor. Hatta normal araçlarda bile bir bardak suyu ısıtmak bile zor.

Bu konu aracılığıyla araç tipi su ısıtıcılarını inceledim yorumlarına baktım çoğunluk memnun değil. Su kaynama sıcaklığına çıkmıyor genel yorum sıcak içeceği soğumadan tutabiliyor diyor.

Kimi 30 dakika uğraşmış kimi 1 saat. Sonuç memnun değiller.

Bu hesaba gorede sonuç 25 amper azımsanacak bir güç değil aku ile arasına en az 4 yada 6 mm2 lik kablo çekilmeli.

Saygılar.

Selam @by lent

Konuya o kadar vakıf olamadım ama eğer amaç bisiklet dinamosu ile su ısıtmak ise bu iş biraz zor. Hatta normal araçlarda bile bir bardak suyu ısıtmak bile zor.

Bu konu aracılığıyla araç tipi su ısıtıcılarını inceledim yorumlarına baktım çoğunluk memnun değil. Su kaynama sıcaklığına çıkmıyor genel yorum sıcak içeceği soğumadan tutabiliyor diyor.

Kimi 30 dakika uğraşmış kimi 1 saat. Sonuç memnun değiller.

Bu hesaba gorede sonuç 25 amper azımsanacak bir güç değil aku ile arasına en az 4 yada 6 mm2 lik kablo çekilmeli.

Saygılar.
Merhaba dostum kardeşimizin diğer konusunu hatırlarsan 12v dinamo ne kadar akım çeker idi, ben onla bağ kurdum :), neyse kardeşimin kalbini umarım kırmadım bir kaç bilgi daha vereyim araç ısıtıcalrı var piyasada 12v genelde 120w aşmayacak şekilde tasarlanır ki (standart oto) çakmaklık yuvasının güvenli kaldıracağı sınır budur, bu ısıtıcılarıbn kapasitesi 500ml veya daha da küçük 330ml, not olarak bunların kalitesi pek iyi değil kalitlerinin de fiyatı hayli yüksek 24v ağır vasıtalar için olanlarında 500w sıtıcı etiketinde yer alıyordu. Dip not üzerlerinde kaynama süresinin içindeki sıvıya ve çevre şartlarına göre değişiklik göstereceğini çoğunda yazmamakta.

Forum istatistikleri

Konular
130,117
Kullanıcılar
453,180
Son üye
pmux53

Yeni konular

Geri