12v Şarj

lynyrd

Üye
Merhaba, kulandığım telsiz 12V 500mA lik bir adaptörü ile şarj oluyor. Üzerindeki Pil 7.4V 3600 mAH.
Adaptör şarj standına jack ile bağlı. Yani istenirse ayrılabiliyor.
Standın içini açmadım herhangi bir filtre varmı bilmiyorum. Ama adaptör üzerindeki bilgi 12V 500mA
Elimde 12V / 7A lik kuru tip bir akü var. Acil bir durumda aküye kablo ile bir jack bağlasam ve şarj standına girsem bu pili sağlıklı bir şekilde şarj edermiyim.
Yoksa 7A ile girdiğim için pilin ömründen hızlı bir şekilde götürür müyüm. Çakmaklığa bağlanan bu tür şarj cihazları var. İçlerinde herhangi bir düşürücü bulunuyor mu?

Merhaba, kulandığım telsiz 12V 500mA lik bir adaptörü ile şarj oluyor. Üzerindeki Pil 7.4V 3600 mAH.
Standın içini açmadım herhangi bir filtre varmı bilmiyorum. Ama adaptör üzerindeki bilgi 12V 500mA
Elimde 12V / 7A lik kuru tip bir akü var. Acil bir durumda aküye kablo ile bir jack bağlasam ve şarj standına girsem bu pili sağlıklı bir şekilde şarj edermiyim.
Yoksa 7A ile girdiğim için pilin ömründen hızlı bir şekilde götürür müyüm. Çakmaklığa bağlanan bu tür şarj cihazları var. İçlerinde herhangi bir düşürücü bulunuyor mu?
7.4 voltluk pilere göre yapıldığı için 12 volt aküyü şarj edemezsin.
8.4 voltta şarjı durduruyordur.
12 volttluk aküde 13.6-13.8 volt civarında şarjın durdurulması lazım.

Çakmaklığa bağlı şarj cihazının Şarj kesim voltajı lazım. Bazı şarj cihazları şarj kesim voltajına göre değil süreye göre çalışıyor. Onlar akünün ömrünü kısaltır. Ya eksik şarj ederler yada fazla şarj.

güzel insan, pili / bataryayı yada telsizle beraber standa koyup şarj ediyorsan olabilir ama tavsiye etmem. adaptörün 12 volt ama arada ünite var standın içinde voltaj düşürücü/ ayarlayıcı sistem/kart var. böylelikle hem hızlı şark oluyor hem de güvenli. jackı kesip volt vermen normal gibi görünse de amper işin içine giriyor ve standı bozabilir. lm2596 gibi bir regülatör ile voltajı 12 volta sabitlersin (akünün yüksek voltajından etkilenmez) amperi de adaptörünle uyumlu olarak 500 mA yaparsın ve hiç bir sorun yaşamazsın. yalnız lm 2596 linkteki gibi olmalı amper ve voltaj ayarlı
https://www.direnc.net/lm2596hvs-dc-kademeli-ayarlanabilir-modul-3a-45v~53v
daha ucuzunu bulabilirsiniz ben ilk bulduğum linki paylaştım.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,291
Kullanıcılar
453,544
Son üye
xtwtr44

Yeni konular

Geri