12v 4ah Akü Şarjı

Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
LM317 lineer bir regülatördür.

O aküyü her şarj edişinizde 32 volttan 12 volta bir akü şarj edecek kadar enerjiyi ısı olarak atmak demektir. Neden günümüz konusu enerji olmuşken bu kadar enerjiyi dışarı ısı olarak atıyoruz.

Bence 14-16 voltluk bir trafo ile işini çok daha kolay çözebilirsiniz. Amaç elinizdekileri değerlendirmek ise evet bir adet LM317 yada bir küçük devre ile akünüzü şarj edebilirsiniz. Ama verimsiz bir devre olacaktır. Ben olsam tercih etmem.

Edit : Eğer kendiniz yapmayacaksanız hazır modüller var. LM2596 v.s. gibi anahtarlamalı stepdown voltaj düşürücü modüller var. Hem akım hemde gerilim kontrolü sağlıyorlar. Fiyatlarıda çok uygun seviyedeler adedi 5-6 dolardan başlayıp 10 dolar gibi seviyedeler. Uğraşmak istemezseniz bu tür bir regülator kiti ilede akünüzü şarj edebilirsiniz.
 
Sanırım haklısınız . Elektrikle uğraşmayı seviyorum internetten devre bulup yaparım heralde teşekkürler herkese yardımlarınızdan dolayı :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,941
Mesajlar
921,861
Kullanıcılar
451,122
Son üye
omertetik

Yeni konular

Geri
Üst