Teşekkürler çok zahmet oldu size. 2 ohm değeri kesin midir? Elimde en düşük 180 ohm var paralel bağlayıp deniycem bakalım. Röle için tavsiyenizi anlamadım.Slm kendi aracımda denedim tavan ve okuma lambalarım orjinal 10w yani led taktığında bu değere yakın direnç de eklemelisin değeri 2ohm paralel. Aynı mantıkta sistemde far arızası belirten araçların farına led konulunca paralel direnç bağlanma şartı. Bu değerde direnç bulmak zor ise bir ampulu de kullanabilirsin ışık vermeyecek şekilde ve ısıyı atabilecek şekilde yerleştirmek şartıyla. Alternatif röle kullanımında süre sonunda kontaklar direnci devreye almasıyla sızıntı hemen kesilir. Kolay gelsin.
Bu durumu çok araştırdım iç aydınlatmada böyleymiş birkaç elektrikçi usta ile görüştüm telefonda. Dışarılarda dediğiniz gibi + tetik ama bunlarda - tetik. Multimetreyle ölçüm yaptım kapılar açık kapalı kilitli her zaman + var. Şase ile bağlayınca 12v değeri hep veriyor. Ama - eksi ile kapanıp açılyor ışıklar.Yanlız bu terslikte bi iş var bence aracta sürekli - eksi vardır + değil hatta akünün artı ucu şaseyede bağlıdır ve kontak kapalıyken araç sadece artıyı keser araçlara bağlanacak ekstra lamba dır anfidir bu gibi şeylere çoğunlukla artı voltaj çekilir eksi ise şaseden alınır buna dikkat edin bence olası bi yangın veya kısa devre yaptıra bilirsiniz kolay gelsin
VSP250s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu durumu çok araştırdım iç aydınlatmada böyleymiş birkaç elektrikçi usta ile görüştüm telefonda. Dışarılarda dediğiniz gibi + tetik ama bunlarda - tetik. Multimetreyle ölçüm yaptım kapılar açık kapalı kilitli her zaman + var. Şase ile bağlayınca 12v değeri hep veriyor. Ama - eksi ile kapanıp açılyor ışıklar.
Aynen bu konu kesin test ettim her ihtimalde + var. Çoğu kişi şaşırıyor duyuncaAraçların tavan lambası eksi (-) tetikle çalışır. Hatta aracınıza alarm bağlarsanız oda (-) tetik ile çalışmaktadır.
Buda kapıdaki anahtarlıma devresini sökerseniz direkt şaseye bağlı olduğunu görürüz
Sent from my iPhone using KontrolKalemi Forumu mobile app
Hocam aynen dediginiz gibi bir dipsiz ampul ile paralel bagladim sorun cozuldu. Ancak bu dipsiz cok isik veriyor ve isinma yapiyor diye bunun yerine direnc daha uygun olacak sanirim. 180 ohm direnc denedim olmadi direnc yandi.Elinde 10w oto lambası yok mu... deneme yapacaksın sonra sabitlersin, röle aldığın için söyledim ihtiyaç yok yani.
Öncelikle saygılı olun yaşınızı şahsınızı tanımıyorum, ünlemli (!) konuşmayın!Arkadaş sen yenisin galiba, ölçü aleti kullanmasını bilirsen elinin altında da varsa, ampul de var daha neyin kanıtını hesabını istiyorsun!
(Nokta atışı çözüm veriyorum hala emin misin soruluyor ... bununla 2 etti!)
Aynen hiç yakışmadı bu kadar mesaj bu kadar destek ... 2 kişi de böyle çıksın ne fark eder! İletişimim sorunlu olduğu ortaya çıkıyor! Her cevap yazmamdan önce 1. mesajdan itibaren okuyup veya sorunun çözülünceye kadar aklımı sorununa takmam her kelimeni hatırlamam şarttı di mi?Öncelikle saygılı olun yaşınızı şahsınızı tanımıyorum, ünlemli (!) konuşmayın!
Konuyu açtığımdan beri bilmediğimi, tecrübeli olmadığımı belirterek sorularımı sordum. Siz de bana çok yardımcı oldunuz. Tekrar tekrar teşekkür ettim üslupta bir kusur etmedim asla etmem. Size bey diye hitap ettim!
Kanıt falan da istemedim, aksine "bilmediğimden" başıma gelenleri burada yaptığım hatalı bağlantıyı da paylaştım ki durumumu anlayasınız diye. Hesap istemedim; nasıl hesaplandigini ogrenmek istedim.
Bu sizin alınganlığınız ya da iletişim sorununuz. Çok destek verdiniz şu son mesaj yakışmadı keşke hiç yardım görmeseydim sizinle de muhatap olmasaydım.
Halaa beni yanlis anlamaya calisiyorsunuz. 4-5 mesaj sonra yazmazdiniz olur biter sikilmis olabilirsiniz mecbur da degilsiniz bana vakit ayirmaya. Verdiginiz destegin de farkindayim bunun degerine gore yaziyorum bana bir harf ogretene minnettarim.Aynen hiç yakışmadı bu kadar mesaj bu kadar destek ... 2 kişi de böyle çıksın ne fark eder! İletişimim sorunlu olduğu ortaya çıkıyor! Her cevap yazmamdan önce 1. mesajdan itibaren okuyup veya sorunun çözülünceye kadar aklımı sorununa takmam her kelimeni hatırlamam şarttı di mi?
Ben de desteğimi kestim sorunun olsa da görmeyeceğim yaşım senden/sizden büyük!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?