simonmc
Üye
Teşekkürler çok zahmet oldu size. 2 ohm değeri kesin midir? Elimde en düşük 180 ohm var paralel bağlayıp deniycem bakalım. Röle için tavsiyenizi anlamadım.Slm kendi aracımda denedim tavan ve okuma lambalarım orjinal 10w yani led taktığında bu değere yakın direnç de eklemelisin değeri 2ohm paralel. Aynı mantıkta sistemde far arızası belirten araçların farına led konulunca paralel direnç bağlanma şartı. Bu değerde direnç bulmak zor ise bir ampulu de kullanabilirsin ışık vermeyecek şekilde ve ısıyı atabilecek şekilde yerleştirmek şartıyla. Alternatif röle kullanımında süre sonunda kontaklar direnci devreye almasıyla sızıntı hemen kesilir . Kolay gelsin.
Bu durumu çok araştırdım iç aydınlatmada böyleymiş birkaç elektrikçi usta ile görüştüm telefonda. Dışarılarda dediğiniz gibi + tetik ama bunlarda - tetik. Multimetreyle ölçüm yaptım kapılar açık kapalı kilitli her zaman + var. Şase ile bağlayınca 12v değeri hep veriyor. Ama - eksi ile kapanıp açılyor ışıklar.Yanlız bu terslikte bi iş var bence aracta sürekli - eksi vardır + değil hatta akünün artı ucu şaseyede bağlıdır ve kontak kapalıyken araç sadece artıyı keser araçlara bağlanacak ekstra lamba dır anfidir bu gibi şeylere çoğunlukla artı voltaj çekilir eksi ise şaseden alınır buna dikkat edin bence olası bi yangın veya kısa devre yaptıra bilirsiniz kolay gelsin
VSP250s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi