60 amper mutlu silver akü bakımsızmış alırken öyle dediler su eksiltmezmiş dışarı fazla gaz çıkarmazmış öle yazıyo
Arkadaşlar sonunda aküm doldu akü üzerindeki yeşil ışıkta yandıBu akü şarjı macerasında emeği geçen bilgisini esirgemeyen
sn. binbaşı, alpernbugra, tekin126, dyyd, çorbadatuz, KAZIMUGUR, ghostrider203
' eteşekkürlerimi sunarım...
Multimetre ile aküyü ölçtüm 13 volt gösteriyor . Şardan çıkarmadan önce multimetrenin amper ölçer kısmıyla ölçtüğümde 0.12A çekiyordu en son.
sorunu hallettıysen ne mutlu yanliz sizin akü daha dolmamiş yeşil yaniyor olabılır akü voltajın 13.8 volt olması lazım akim 0.50 ampere duşer akü jarji konusunda biraz araştırmam oldu hatta reed röle kullanarak akü şarj cihazı yaptım reed röle uzerıne 0.50 mm emaye bobinsardım bobin uzerınden aküyü şarj edecek akimi geçırdım reed röle uçlarına seri 12 volt röle bağladım start butonuyla röleyı devreye alınca şarj cihazım çalışıyor akü dolduğunda bobin gereklı manyetık alan oluşturamadığı için reed röle açiliyor devreyı beslıyen röle sistemı kapatıyor çokta kullanışlı sadece sorun elektrık kesıldığınde start vermek gerekıyor akü dolunca sistem kapanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?