150 amperi yarım metrede kaçlık kablo kayıpsız taşır

Katılım
5 Şub 2022
Mesajlar
142
Puanları
1
Yaş
40
Arkadaşlar merhaba fotoğraftaki punta kaynak makinama elektrot kalemi yaptım. Ama kutunun içinden gelen kablo çok sert çünkü kablo kalın ve üstünde de makoron sarılı. beni zorluyor punta sırasında. kuttunun içinden çıkan kabloya başka bir kablo ekleyip onu da punta elektrot kalemine bağlayacağım ama amperi de kaybetmemem gerekli çünkü iyi punta atmaz.

kaçlık kablo sadece yarım metrede amperi sorunsuz taşır?

448794546_1937678886696199_7497173909970629938_n.jpg
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
güzel insan, yarım metre çok uzun değil, mikro dalga trafosu ile bende bir zamanlar punta kaynak makinesi yapmıştım. parmak gibi kalın kablo ile punta yapmak haliyle zor oluyordu. sonra uygun esneklikte olan sigaradan daha ince iki tane kablo ekledim ve sorunsuz çalıştı. ha dersen hesap kitap bende o dediğin yok. hep deneme yanılma ile yaptım öğrendim. (bazen biraz tuzlu oluyor ama önemli değil) 50 cm=0,5m çko uzun değil kayıpların sıfıra yakın bence denemelisin.
 
Son düzenleme:
güzel insan, yarım metre çok uzun değil, mikro dalga trafosu ile bende bir zamanlar punta kaynak makinesi yapmıştım. parmak gibi kalın kablo ile punta yapmak haliyle zor oluyordu. sonra uygun esneklikte olan sigaradan daha ince iki tane kablo ekledim ve sorunsuz çalıştı. ha dersen hesap kitap bende o dediğin yok. hep deneme yanılma ile yaptım öğrendim. (bazen biraz tuzlu oluyor ama önemli değil) 5 cm=0,5m çko uzun değil kayıpların sıfıra yakın bence denemelisin.
güzel abim deneyimini önemsiyorum. elimde olan daha ince bir kabloyla hemen işe koyuluyorum. zorlamaya gerek yok. teşekkür ederim.
 
Merhabalar sonuç bildiriyorum. Ana kabloya yarım metrelik ek yapıp test ettim. Sonuç hüsran. Punta atıyor ama sağlam olmuyor. Gücü yükseltsem de para etmedi. Ana kablo ile elektrot arasına 16mm nyaf kablo koydum bu arada.
image.jpg
 
150 amper için 16 mm² yi nereden
buldunuz ? Eklediğim çizelge işini-
ze yaramadımı ?
Aslında bana çok yardımcı oldu ama şöyle düşündüm. Belki yanlış düşünmüş olabilirim. Eski elektrotlar, ana kablodan hemen sonra geliyor ve sadece 3mmlik bakır çubuk. Eğer bu çubuklar o amperi taşıyorsa 16mm kablo daha iyi taşır dedim. Ayrıca yeni 16mm kabloda pensampermetre ölçüm yaptım o kablo da 150a taşıyor. Geçiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,718
Mesajlar
919,907
Kullanıcılar
450,745
Son üye
agroma

Yeni konular

Geri
Üst