Sayın arkadaşlarım !
Biliyorum bu konu çok uzadı, hepinizi çok yordum. Keşke baştan şema gönderseydim. Biraz geç oldu ama, aşağıda yapmam gereken şemayı gönderiyorum. Burada monitörün arkasındaki hareket kartına 12 v. ( + ) gitmesi gerekiyor. Sensörler birbirini gördüğü süre sensör kontağı kapalı ve kontaktan çıkan ( - ) uç mini rölenin bobinine gidiyor ve mini röle devamlı çekili durumda. Rölenin bobin ( + ) girişinden kontak ayağına köprü yaptım ve mini röle çekili olduğu sürece monitörün kartına 12 v. gidiyor.
Sensörlerin arasına herhangi bir nesne girdiğinde sensör üzerindeki kontak açılarak mini röleye giden akım kesildiği için mini rölenin kontakları da açılıyor ve monitöre giden 12 v. da kesiliyor ve mönitördeki görüntü otomatik olarak o bölgeye yöneliyor.
Güç kaynağından çıkan 12 voltluk gerilim en sondaki sensörlere gidene kadar 8 - 9 voltlara düşüyor. Takriben 400 metre kadar mesafe var. Tekrar sensör üzerinden geri döndüğünde mini rölenin bobini çektirmeye gerilim yetmiyor.
Onun için güç kaynağından çıkan gerilimi yüksek tutup, gerilim düşümü olsa bile LM 7912 ile voltajı 12' ye sabitleyip, mini röle bobinine 12 v. vermeliyim.
Mini rölenin bobinine ( + ) ucu direk vermeliyim. ( - ) ucu da şemada olduğu gibi 7912 üzerinden geçirip, mini röleye vermek istiyorum.
LM 7912 bağlantısı şemada olduğu gibi mi olmalı. Kusura bakmayın gnd filan deyince pek anlayamadım. Hepinize tekrar teşekkür ediyor, hayırlı akşamlar diliyorum.