160 kw control techniques marka sürücüyü uzaktan kontrol nasıl yaparım?

mustafaand

Üye
Katılım
7 Ara 2006
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
39
160 kw SPM control techniques marka sürücüyü uzaktan kontrol nasıl yaparım?


160 kw lık bir motor var.
panosunda da SPM control techniques marka invertör var.
100 metre uzaktan bu motora hız vericem ve hız azaltacağım
bu işi pot ile değilde buton ile yapmak istiyorum.

-buton 1 e basılı tutunca hızlanacak
-buton 2 ye basılı tutunca yavaşlayacak.
bilgisi olan arkadaş var ise yardımcı olabilirmi
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kolay gelsin bu işi dijital potla yapabilirsiniz ancak butonlu cihazınız uni drivemi yoksa commendermi isterseniz yardımcı olabilirim 674 90 63
 
kardeş. sürücünün kitabından bulabileceğin önceden belirlenmiş hız referans parametrelerini gir. (orn. preset referans 1=50hz, preset referans 2=30hz ) bu önceden ayarlanmış hız referansarını dijital girişlere adapte et. mesela 1 nolu giriş ileri run. iki nolu giriş birinci hız referansı. 3 nolu giriş 2 hız referansı. bunları ayarladıktan sonra istersen 500 metre ileri bi kontrol panosundan kumanda edebilirsin. cihazın manuelini biraz kurcala. çok kolay.
istersen bi operator panel ekranından da yapabilirsin. esa hmi ler control techniques sürücüler ile cok rahat haberleşiyor. rs 485 ile. ekranın yazılımını ayarlayıp cok sey daha eklemen mümkün.
 
Sayın selcuk_e
Bu hmı ile drive nasıl haberleştriyoruz biraz daha acabilirmisin konuyu yani panelden drive a nasıl data girişi yapıyoruz
 
arkadaşlar karışık şeylere gerek yok kolay kullanma klavuzu elinizde warsa ordaki uygulamalardan E.pot uygulamasını yapmanız yeterli elinizde yoksa ben size devrenin bağlantısını tarayıcı yardımı ile yollayabilirim
 
anladığım kadarı ile motorize pot yapmak istiyorsun,yapman gerken şunlar;28nolu terminali hız artırma için kullan 29 nolu terminali azaltmak için kullan.Ayarlaman gereken parametreler ise 8.25=9.26 . 8.26=9.27 , 7.10=0 , 7.14=0 , 9.25=1,36 .9.23'den mot. pot hızlanma zamanını ayarlaman gerekiyor.9.21'den mot.potun modunu ayarlaman gerekiyor.
 
pot ile değilde arkadaşın dediği gibi 1. buton hızlandıracak 2. buton yavaşlatacak. çok karmaşık parametre değerleri vermişsiniz daha basit bir yolu olmalı yapmam gereken bir proje var ve nasıl yaparsan yap bir şekilde yap diyolar :S 2 hafta sonra Nasıl yapıldığını detaylı olarak yazacağım ama bana pazartesi günü lazım herkese iyi akşamlar
 
parametrelerde karmaşıklık yok.girilen değerler motorize potun digital girişlerin ataması ve mot pot çıkışının hız parametresine ataması.Cihaz SK olsa idi , bu kadar paramtere ayarlamaz ve 5 nolu parametreyi E.POT yapar bitirirdiniz veya cihaz UNIDRIVE olsa idi makro ile yapabilirdiniz.Umarım çok karmaçık gelmez :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,959
Mesajlar
922,097
Kullanıcılar
451,153
Son üye
akifsoysal9

Yeni konular

Geri
Üst