CİFCİ
Üye
arkadaşlar daha öncede bazı konulara katılarak ufaktefek sorular sormuştum fakat istedigimi tam alamadım benim sorumşu 3 adet fabrikamız var bunların ikisinde 1000 kv tarafo var birtanesindede 150 kv var hepside aynı ay içerisinde üretime ara verdiler ve tabi benim sorunlarımda başladıöncelikle 150 kv nın indiktüf ve kapastif sorununu konpanzisazyon panosunda kademeleri kücülterek ve roleye tanıtarak cözdüm fakat 1000 kv tarafo olan fabrikalarda zaten 1600/5 akımtrafoları oldugu için röle algılamıyor ve konpanze edemiyor yani görmüyor ölçüm ag tarafından yapılıyor şimdi ben yeni nesil roleye geçmek istiyorum fazların akım dengezizligi oldugu için yeni nesil roleler 1600/5 akımtrafosu ile çalışaçakmı çalışmaz dergibisiniz akım trafolarını kücültemem zaten biz yaklaşık olarak 1300 ,1400 amper cekiyoruz tekseferde bir çözüm istiyorum yani fabrikaçalışmazken farklı çalışırken farklı akımtarfosuda olmamalı fazlarda akımlar 1 amper ila 3 amper arası degişiyor gece 4 amper gibi sabit kondastörde 10 kvar bazen 11 yapıyorum ama inanın yarım kvar daha eklesem kapastif dönüyor yarım kvar cıkarsam indüktif dönüyor bana yardım edrseniz degerli fikirlerinizi verirseniz sevinirim şimdiden herkeze saygılar