Sn. Aydın62 Akım trafosunu mecburen çift sekoınderli kullanacaksınız. Yoksa tek skonderlide ölçü devresine müdahele söz konusu olur Elektrik Dağıtım Şirketi izin vermez.
Ayrıca Kullanacağınız rölenin Gerilim bilgisinide OG taraftan (Ölçü-Gerilim Trafosundan) almalısınız. Yoksa faz farkı oluşacaktır. Yada Trafonuzun yapısına göre faz farkını öğrenip hesaplama yaparak Cos Q değerini ona göre ayarlamanız gerekir(bu konuda tecrübem yok teori olarak biliyorum)
altına imzamı atarım tespit süper ama dedigin gibi idarenin mühürlü hücresine erişim yasak.....
Arkadaşlar ben oraya ulaşmaktan bahsetmiyorum. Akım trafosunun çift sekonderli olması gerektiğinden bahsettim ki, sekonder koruma içinde bu gereklidir. Ve sistemde sekonder koruma olacağından (1600 kVA) Akım trafosunun sekonder koruma rölesine gelen uçları RGKR den seri geçirilerek kullanılabilir. Zaten arıza durumunda sekonder koruma çalışmayacağı için her halükarda müdahele gerekir. Ve izin vermek zorundadırlar. Ayrıca söz konusu bölgede arıza ihtimali oldukça düşüktür.aynı fikirdeyim böyle bir uygulamanın uygun olacağını pek zannetmiyorum benim gerekçem ise bir arıza olasılığında müdehalenin zor olacağı düşünüyorum