1600kVA Trafoda Yağ ve Sargı Kaybı Sorunu

Trafonun nefes tertibatı zaman la havadaki nemi tutamamış ve yağın içinde su birikmiş olabailir
Bu dediğiniz slikagel dolu kavanoz herhalde . Eğer öyle olsa slikagel in rengi değişir kendini belli ederdi ; zira nem aldıkça pembeye döner kendisi.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Ben daha büyük trafoların testlerinde bulundum aklıma başka birşey gelmedi
 
Ama kesinlik le yağı temizlenmesi ni ve suyundan ayrılmasını tavsiye ederim Yağ tasfiye
 
Trafo imal tarihi 2005.
Tretman öncesi kimyasal yağ analizi yaptırmaya karar verdim.Böylece hem tretman işleminin ne kadar başarılı olduğunu görebilirim hem de sorunun sebebi ile ilgili birkaç ipucu verebilir.

Halihazırda bakımını yaptırdığımız firma haricinde teklif topladığımız birkaç firma var.
Trafo bakımı ve tretman işlemi için önerebileceğiniz firmaları eğer uygunsa buradan değilse mesaj yoluyla yazarsanız sevinirim.

Selamlar
Merhaba kolay gelsin
Trafo gücü ne kadardı acaba treatman işlemi yağın içinde cozunmus izolasyon malzemelerinin temizlenmesini sağlar ve bu sayede hem soğutma sistemi iyilestirilmis olur hem de dielektrik dayanımı yükseltilmiş olur
Trafo fabrikasında saha servis biriminde çalışıyorum sorunlarınız için yardımcı olabilirim
Kolay gelsin
 
Ahmet Bey Merhaba;
1600Kva yağ numune alarak kimyasal analize yolladık.Çıkacak sonucu paylaşıyor olacağım.
 
Trafodan alınan yağ numunesine ait rapor ektedir.
İlginçdir ki tüm değerler (delinme gerilimi dahil) limit değerler içerisindedir.
Şu durumda trafoya tretman işlemi yapılması gereksiz gibi duruyor.

7q8bov.jpg
 
Merhabalar,

Test sonuçlarını incelediğimde bende yağ numunesi alınarak sonuçların değerlendirilmesi hususunda yorum yazacaktım. yağ sonuçları limit değerler içerisinde dir. Ancak Önceki yapmış olduğunuz delinme gerilimi sonuçları test usul esaslarına uygun mu yapıldı test cihazı güvenilir kalibrasyonlu bir cihazmı onu sorgulamak gerek. Ayrıca DC izolasyon testinde neden AG- Tank ölçümü yapılmamış yapılmış olsa idi ordan da bir sonuç çıkarılabilirdi. Diğer testleri incelediğimde Sargi direnci testinde primer ve sekonder sargının C fazının trendinde bir atış olduğu çevirme oranı testinde ise b ve c fazlarında oranların limit değerlere yaklaştığı görülmektedir. Burda yapılması gereken fabrika test sonuçları ile şimdiki yapılan ölçüm sonuçlarının kıyaslanarak ne kadar bir artış olduğu tespit edilmelidir. İşletme güvenliği açısından 6 ay yada 1 yıllık süre zarfı içerisinde testlerin tekrarlanarak trend artışı gözlenerek duruma göre trafonun sargı bağlantıları, tij bağlantıları, komütatör, kaynak noktaları kontrol edilmelidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,696
Mesajlar
929,060
Kullanıcılar
452,400
Son üye
hubbig

Yeni konular

Geri
Üst