160W civa buharlı veya 250W sodyum buharlı ampül yerine tasarruf ampülü kullanma?

250w civa buharlı yerine 85 w tasrruflu ampul taktık marka uzakdoğu sönük kaldı onları söktük osram marka 85 w tasarruflu taktık sonuç mükemmel markadan markaya çok fark var
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sn.selim_55_86,arkadaşların önerilerinden yararlanarak uygun güçte tasarruflu ampul ile dönüşümü gerçekleştirebilirsiniz.İlk zaman çok iyi neticede alabilirsiniz.Ama unutmayın ki ömür söz konusu olsu olduğunda tasarruflu ampuller, elinizde mevcut olan sistemler ile boy ölçüşemez.Günü kurtarmak için iyi çözüm tasarruflu ampul,uzun vadede iyi çözüm değil.Bir dönüşüm hem enerji tasarrufu hemde uzun ömürlü olacak şekilde gerçekleştirilmelidir.Benim önerim LED dünyasıdır.Led ürünlerin giderk ucuzladığı düşünülürse,ledleri finanse edebilinceye kadar mevcut sistem ile devam etmeniz daha mantıklı olur.
 
Sodyum buharlı veya civa buharlı lambalar zaten yüksek tavanlı veya açık hava aydınlatmaları için kullanılır. Tasarruf ampülüyle bu işi yapmaya çalışmak biraz olmıyacak duaya amin demeye benziyor bence..
 
bence en iyi 70 W Yb S/B ampül kullan emini 45 ve 55 wlık tasarruflardan daha uzun süreli kullanırsın ve aydınlatma açısından daha yaygın ışık kapasitesi var ama seçtiğin armatür önemli tabiki..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,822
Mesajlar
920,772
Kullanıcılar
450,910
Son üye
Beyazıt_34

Yeni konular

Geri
Üst