16f628a ile röle sürme

Şimdi tekrar araştırıken L298N ile ilgili 4A e kadar dayanabildiğini ama normalde 2A olduğuna dair bilgi edindim sanırım işimi görecektir.

şimdi araştırırken L298N nin normalde 2A çıkış verdiğini ama 4A e kadar dayanabildiğine dair bilgi buldum benim motorlarda 2A çekiyor sanırım sıkıntı çıkarmaz ?

çıkışı transistör ile röle sürüyorsun rölenin bobini sabit akım çeker çıkışta 1kw da olsa röleyi ve pıc i etkilemez.
senın kullandığın motor 2amper ve sürücü kartıyla motoru tek kaynaktan besliyorsan kaynağını bi kontrol et derim.
3 amperlik bir adaptör kullanman gerekecek. altında olduğu zaman motor fazla akım çekerek dengesizlik yapıyor. ve kart çalışmasını değiştiriyor olabilir.
2.bir önerim de pıc programını iyi kontrol et MCLR ayarlarını fellan iyi bak. osilatör seçimini kontrol et .
herşey tamam ise bu uçak kalkar.

çıkışı transistör ile röle sürüyorsun rölenin bobini sabit akım çeker çıkışta 1kw da olsa röleyi ve pıc i etkilemez.
senın kullandığın motor 2amper ve sürücü kartıyla motoru tek kaynaktan besliyorsan kaynağını bi kontrol et derim.
3 amperlik bir adaptör kullanman gerekecek. altında olduğu zaman motor fazla akım çekerek dengesizlik yapıyor. ve kart çalışmasını değiştiriyor olabilir.
2.bir önerim de pıc programını iyi kontrol et MCLR ayarlarını fellan iyi bak. osilatör seçimini kontrol et .
herşey tamam ise bu uçak kalkar.

o ayarları kuontrol etmıstık bır sıkıntı yoktu ama acaba roleyı baglarken bacaklarda yanlışlık yapmış olabılırız yada toprakları ortak bağlamadıgımız içinde sıkıntı çıkartabilir mi? Fakat hıc transistör ve röle kullanmadan direk L298N sürücü entegresi kullansam ve motor 2A cektıgı içinde 3A lik bir adaptör ile besleme yapsam sıkıntı yaratır mı sistem?

Forum istatistikleri

Konular
129,839
Kullanıcılar
452,678
Son üye
TengRi

Yeni konular

Geri