16f84a ile görsellik

kamutro

Üye
Katılım
3 Ağu 2007
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
40
merhabalar.. pic ile bi deneme için 12 led li bir pic programı yazmstm.. ISIS de kurdum devremi ve gayet guzel calıstı sonra gercek hayata doktum devreyı, 4 MHZ lık krıstal 27 pf lık kondansatorler kullandım ve dıger tum baglantıları ISIS e gore yaptım.. bır telefon sarj aletı ıle besleme aldım fakat pıc e programı attıktan sonra ledler ISIS dekı gıbı degıl de karma karısık yanmaya basladı sure cok cabık ılerlıyor dıye dusundum ve programda sureyı bıraz daha uzattım fakat hıc bı degısıklık olmadı.. devrenın sorunu nerede olabılır acaba? donanımda hıc bı sorun bulamadım, programda da bır sorun bulamadım.. osılator katında bır sorun var dıye dusunuyorum fakat tam olarak nerede anlıyamadım..

sımdıden cok tesekkur ederım saygılar sevgıler...
 
Şarj cihazı 5 V veriyormu?Devre şeması üzerinden yardımcı olmaya çalışalım.
ISIS de çalıştığına göre programda birşey yok.Bağlantılarla ilgili bir durum var.
veya program yazılırken programlama seçeneklerinde bir sorun olabilir.
 
şarj cıhazını az once olctum.. ustunde 3.7V yazıyordu fakat 7 kusur V verıyormus.. acaba ondan olabılır mı? pıc ı programlamada bı hata vermıyor normal programlıyor.. ISIS de aynı devre dedıgım gıbı sorunsuz calısıyor yazılımda da bı sorun yok..
 
ISIS programı ile gerçek devre farklılık gösterebilir.Mesela ISIS de bazı bağlantılar olmadığı halde devre çalışabilir.
Şarj cihazı boşta 7 V verir ama telefonu takınca voltaj düşer.Onu kullanmak riskli.Acaba PIC devresi çalışırken şarj cihazı kaç volt veriyordu?
program yazılırken programlama seçeneklerinde bir sorun olabilir.
 
5 volt dc veren adaptörler var. onlardan kullanabilirsin...
 
sanırım pıc ım yanms.. artık hıc bı hareket yok :) yenı pıc alıp denıyecegım.. 5 V verecegım bu sefer.. ama sanırım ledlerın yanmaları ıstedıgım gıbı olmuyacak yıne.. krıstal ve mercımek kondansatorun saglamlık kontrulunu nasıl yapabılırım acaba? kondansatorde 560 ohm deger olcmustum..
___________________________________________________________________
sarj cıhazı pıc takılırken olcmemıstım.. fakat ledler yanıp yanıp sonuyordu bagımsız bır sekılde.. aksam ISIS de bu kurdugum devrenın aynısını kurmayı denıyecegım bakalım oradan nasıl bı sonuc alacagım..
pıc e programlama ısınu su sekılde yaptm.. pıc ı temızledım, ıcını okudum, bos oldugunu gordum, XT osc ı sectım WDT ı kaldırdım ve programı yukledım.. ama sonuc olarak verım alamadm

Arka arkaya mesaj yazmak yasaktır.Lütfen son mesajınızın sağ üstünde bulunan Değiştir butonunu kullanınız.
Düzenleme:
korkmaz_design
 
seçeneklerden PWRT yi de işaretle.
 
ya bn pıc kursuna falan gıtmıstım de orada hocam hep kaldırtıyordu onları.. ne gıbı bır faydası olabılır acaba onun? eyer acıklaması kısaysa soylersenız sevınırım.. ama uzunsa bosverın bıde oyle denıyeyım..
 
tez çalışmamda pic kullanmıştım. aklımda değil şimdi akşam yanıt yazarım sana.
ancak şunlarıda söylemekte yarar var:
devre için kullanacağınız tüm parçaları bir kaç tane daha yedek olarak almanız size hem zaman kazandıracaktır. hemde çalışıp çalışmadığını araştırma zahmetinden kurtaracaktır.
pic entegresini 2 tane diğer parçaları 3 er tane 4 er tane almanız daha iyi. zaten hepi topu 10 lira tutmaz. güç kaynağı seçimi ve bağlamanız hashas bir konu tez çalışmamda faz ile toprağı ters bağlamışım bir ara yanlışlıkla kısa bir süre pic sustu akabinde çalışmaya devam ettiysede ertesi gün picin hiç çalışmadığını görmüştüm. programı yazıyordum kodluyordum. ama istediğim gibi çalışmıyordu. elimde yedek pic olduğu için picin neden çalışmadığını araştırma zahmetinede katlanmadım.
 
hmm evet sanırım anladım.. yenı bır pıc alıp programlayıp tekrar denemek daha mantıklı.. eyer onda da bu sekılde bı sonuc olursa artık o devreden vazgecmem gerekıcek.. cunku elımde olan bır sey olmuyor.. hatanın nerede oldugunu bılebılsem amenna fakat bılgımı asıyor.. neyse cok tesekkur ederım sızlere yardımcı oldugunuz ıcın.. cok cok saolun..

eger ıkıncı pıcımde bu sorun ortadan kalkarsa buraya yazarım.. saygılar sevgıler..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,272
Mesajlar
924,873
Kullanıcılar
451,686
Son üye
emrah7141

Yeni konular

Geri
Üst