16F877 Hareket Algılayıcı Devre

feyyaz93

Üye
Katılım
12 Ocak 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
37
İyi günler arkadaslar..
16f877 entegresi ile hareket algılayıcı devre yapmam gerekıyor..Hareketı algıladıktan sonra yapılacak olan ıs farketmez..Bu entegre ile bu ısın elınde hazır devresi yada programı olan varmı acaba?Tesekkurler..

Yardım edecek yok mu?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bence kendin oluştur. ör: bir kürenin içinde sallanan iletken küre olsun değdiği yönde akım geçirsin bu akımı PORTA ya verirsin gerisi kolay ama biraz uraşman lazım..bu benim aklıma gelen ilk yol bu.. ama hazır hareket algılayıcılar varsa bilmem.. zaten hareket algılayıcılarının temel mantığı budur bence..

hareketten kastın bir cismin hareketlerini algılamaksa internetten PIR dedektörlerine bakmanı tavsiye ederim....
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
hareket algilayan sensorler var. hareketi algilayp pice bilgi verir bunu 16f877 ile degilde 16f628 len yapsan daha iyi olur. sana bu konuda yrd ci olabilirim.
 
PIR sensörler çıkışına yani pice nasıl bir bilgi grafiği veriyor?
 
PIR sensör belli bir yakınlıktan geçen sadece canlıları algılayan bir sensördür. Bunun nedeni ise sıckaklığı algılamasıdır. Çeşitlerine göre hassas olanlar veya 8-9 kilodan daha yukarı olan canlıları algılayanları vardır. Bu algılama gerçekleştiğinde programlamaya göre değişmekle birlikte 10 sn süreyle led yanar. Ledin yanma süresinde algılama devam ederse led yanmaya devam eder. Led'e gelen akımı PORT'a verirsen bir çözüm olabilir.
İyi günler..
 
Pır dedektörler röle çıkışlıdır.
Besleme genelde 12v dc kullanırlar.
Açık kontagın bir ucuna 5 volt gir ,diger ucunuda pic e giriş ver .
artık gerisi senin yazacagın programa kalmış.:)
 
Yani görünce 1 görmeyince 0 mı veriyor çıkışına? o zaman çok kolay :)
 
pir sensor sadece canlilari algilayan bir sensor degil sensor onunde ister canli ister cansisz olsun hareket ederse sensor cikis verir. sensor 12v ile beslenen algilama mesafesini ayarlanabilen ozeliklere sahiptir algiladiginda pic e verip programini olusturabilirsin/
 
hayır hareketi algılamaz IR bandında ışınları algılar ve bu ışık dalgalarının hareketli olanlarını algılar..yani önüne bir tahta fln uzatırsan algılamaz..veya hareketsiz olan güneş ışınlarının IR dalga boyundaki ışınlarını algılamaz...yukarıda sıcaklık dememin sebebi daha anlaşılır olmasındandır..
 
Tesekkurler arkadaslar..Kusura bakmayın buraya yazdım ama bakmayı unutmusum..Benım devrede 16f877 entegresı kullanılcak ve 1 tane hareket sensoru olacak..Ama hazır sensor olmayanlardan..Devrenın yanına maketten dıelım ev yapıcam..Evde kucuk bır tane ampul olacak..Bu sensor hareketı algıladıgında ampul yanacak..Yada buna benzer bı devre hareketı algılıcak ve cıkısında bır eylem olacak..Bunun devresı ve programı lazım..
 

Forum istatistikleri

Konular
129,185
Mesajlar
924,022
Kullanıcılar
451,544
Son üye
Elanur Avci

Yeni konular

Geri
Üst