katana
Üye
PBP da kullandım, Proton da. PBP nun donanımsal kesme desteğinin olmaması beni her zaman soğuttu. ETE gerçekten PBP alanında çok faydalı işler yaptı, pek çok kişi piclerle korkmadan tanıştı. Keşke aynı emeği C için vermiş olsa idi.
Bu konuda işlemci mimarisini ve üreticinin kod örneklerini referans alırım. Microchip Hi-Tec firmasını aldı, Melabs veya CrownHill'i değil. 18 ve üzeri için örnek kodlar C, basic değil. MCU çekirdeğini C ye uygun hale getirdi.
ARM serisi için bütün derleyiciler C tabanlı sayılır. Bir kaç tane istisna var bildiğim;
HBBR ( çok sınırlı ve desteği çok az)
Coridium (NXP destekli, oda sınırlı ve Cortex M0 desteği yeni gelecek gibi, M1, M3 ve M4 yok)
Flowchart(Basic tabanlı sayılmaz).
ARM gidip Keil' i satın aldı. Demek ki en iyi Keil yapacak bu işi.
Bu konuda son nokta bana göre 32 bitler ve onlarda da Cortex' ler. Dolayısı ile ARM ve C diyorum.
Bu konuda işlemci mimarisini ve üreticinin kod örneklerini referans alırım. Microchip Hi-Tec firmasını aldı, Melabs veya CrownHill'i değil. 18 ve üzeri için örnek kodlar C, basic değil. MCU çekirdeğini C ye uygun hale getirdi.
ARM serisi için bütün derleyiciler C tabanlı sayılır. Bir kaç tane istisna var bildiğim;
HBBR ( çok sınırlı ve desteği çok az)
Coridium (NXP destekli, oda sınırlı ve Cortex M0 desteği yeni gelecek gibi, M1, M3 ve M4 yok)
Flowchart(Basic tabanlı sayılmaz).
ARM gidip Keil' i satın aldı. Demek ki en iyi Keil yapacak bu işi.
Bu konuda son nokta bana göre 32 bitler ve onlarda da Cortex' ler. Dolayısı ile ARM ve C diyorum.