Regülatörden çekilebilecek max. akım 1A. Direnç ile akımı, regülatör ile voltajı sınırlıyoruz. Aksi halde led fazla akım çekmeye çalışacak ve TP4056 akım koruması devreye girecek. Akım direnci konulursa da bu sefer fazla voltaj vereye zorlayacak ve yine TP4056 aşırı voltaj koruması devreye girecek. Power led sürerken ya sabit akım, değişken voltajlı led sürücü kullanmalıyız ki bu maliyeti ve basitliği arttırır, ya da akımı dirençle voltajı da regülatörle sınırlandırıp TP4056'nın aşırı akım, aşırı voltaj gibi korumalarını atlatmalıyız.Akımı dirençle sınırlandırdıktan sonra araya regülatör koymanın mantığı nedir? Ayrıca regülatör bir adet 18650 pil ile sağlıklı çalışabiliyor mu? 4,8V dan daha düşük giriş gerilimini kabul etmiyor gibi görünüyor.
Regülatörden çekilebilecek max. akım 1A. Direnç ile akımı, regülatör ile voltajı sınırlıyoruz. Aksi halde led fazla akım çekmeye çalışacak ve TP4056 akım koruması devreye girecek. Akım direnci konulursa da bu sefer fazla voltaj vereye zorlayacak ve yine TP4056 aşırı voltaj koruması devreye girecek. Power led sürerken ya sabit akım, değişken voltajlı led sürücü kullanmalıyız ki bu maliyeti ve basitliği arttırır, ya da akımı dirençle voltajı da regülatörle sınırlandırıp TP4056'nın aşırı akım, aşırı voltaj gibi korumalarını atlatmalıyız.
TP4056 çıkışında ise sabit 5V veriyor. Bu nedenle regülatörü besleyecek voltajı aşacaktır.
https://www.amazon.com/Charging-Lithium-Battery-Charger-Protection/dp/B08X6G26Q8Tp4056 voltaj yükseltmez. Yani çıkışı 5 volt değildir. Çıkışı pil voltajının aradaki mosfetteki gerilim düşümü kadardır. Çıkışı pil gerili üzerinde olamaz. Yani tam dolu pil ile 4.0 veya 4.1 voltun üzerinde olamaz.