taluu
Üye
Sayin arkadaslarim Elektrik konusunu hepinizin iyi bildiginizi biliyorum. Ama ben bilmiyorum meslegim mekanikcilik ancak 40 yasindan sonra elektrigi ogrenmeye calisiyorum sizler sayesinde de biraz yol katetdim. YURT disinda bir ulkede teknik yokluklar icerisinde yasiyorum yardima ihtiyacim var
Elimde 2.2 kw 400 volta kadar surucuyle calisan bir dc motor var.
bu motor agir bir demir rulesini donduruyor. dolayisi ile START verdikten sonra bir potans yardimi ile yavas yavas yol vermek ve durdurmak gerekiyor.
Ancak acil durmalarda motorun kendisini manyetik olarak frenlemesi gerekiyorki arkasinda dondurdugu buyuk rulo bosa akmasin.
daha once uzerinde eski tip diodlu filan bir surucu varmis ama hepsi yanmis.
SimdI ELIMDE SADECE 4 ucu olan bir dc akim motoru var.
Siz ustad ve hocalardan ricam bana bu motoru calistirabilecegim elektrik semasi hakkinda yardimci olmanizdir.
Simdiden gosterdiginiz ilgiye tesekkur ediyorum
Saygilarimla
Elimde 2.2 kw 400 volta kadar surucuyle calisan bir dc motor var.
bu motor agir bir demir rulesini donduruyor. dolayisi ile START verdikten sonra bir potans yardimi ile yavas yavas yol vermek ve durdurmak gerekiyor.
Ancak acil durmalarda motorun kendisini manyetik olarak frenlemesi gerekiyorki arkasinda dondurdugu buyuk rulo bosa akmasin.
daha once uzerinde eski tip diodlu filan bir surucu varmis ama hepsi yanmis.
SimdI ELIMDE SADECE 4 ucu olan bir dc akim motoru var.
Siz ustad ve hocalardan ricam bana bu motoru calistirabilecegim elektrik semasi hakkinda yardimci olmanizdir.
Simdiden gosterdiginiz ilgiye tesekkur ediyorum
Saygilarimla