2.3 kw ohv benzin motorlu aksa jeneratör çalışmıyor

gardenosi

Üye
Katılım
27 Eki 2008
Mesajlar
41
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar elektrik kesintisinde kullandığım jeneratör çalışmıyor cok sık kullanmıyorum iple çekiyorum ama tık yok bujiye baktım ateşleme yapıyor ama hiç çalışmıyor neden olabilir neleri kontrol etmeliyim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Yakıtı yağı ve bujileri kontrol edin. Yakıt musluğunun açık olduğundan emin olun. Filtrede tortu oluşabilir temizlemeyi deneyin. Buji kablolarını kontrol edin. Varsa jikle kolunun konumunu sıcaklığa göre uygun konuma alın(İlk çalışırken açık olmalıdır). çıkış şalterini kapatın. Çalıştıktan sonra şalteri açın. Ayrıca ipi çok çektiyseniz boğulmuş olabilir. İçindeki benzinin eski olması ve bozulması ihtimalide var. Kolay gelsin.
 
herşeyi kontrol ettim tek düşündüren nokta benzin eskimesi benzin eskirmi özelliği gitmiş olabilirmi acaba bir sene rahat vardır depodaki benzin
 
Selamun Aleyküm
Genelde mekanik harici dışarıdan sorun aranarak işe başlanır. Ateşleme, benzin hattı vb kontrolleri yapmışsın. Motor 4 zamanlı mı yoksa 2 zamanlı mı? Hava filtresi ve karbüratöre bakmak gerekir. Karbüratöre ve karbüratörden sonraki direk motor girişine benzin konabilir.
Bu gibi kontrollerin dışında sente kaymış olabilir mi diye bakmak lazım. Sekmanların fazla gevşemesi(bozulması), herhangi bir dönmeye direnç gösteren sebebin olması yine problem olabilir.
Hayırlı günler.
 
arkadaşlar elektrik kesintisinde kullandığım jeneratör çalışmıyor cok sık kullanmıyorum iple çekiyorum ama tık yok bujiye baktım ateşleme yapıyor ama hiç çalışmıyor neden olabilir neleri kontrol etmeliyim.

Değerli üye bahsettiğiniz güçteki AKSA modeli AAP3500 olmalıdır.Sözkonusu jeneratörde yağsız çalıştırmaya karşı koruma mevcuttur.Yağının eksik olup olmadığını kontrol etmenizi tavsiye ederim.
Kullanım kitapçığına AKSA web sayfasından http://www.aksa.com.tr/upload/docs/...afe8/0fb47213-9835-4faa-8e41-7d93df8aafe8.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.Uzun süre bekleyen benzin , karbüratörde bir tortu oluşumuna sebep olabilir ve bu da jeneratörün çalışmasına bir engeldir.
Yağ eksikliği yoksa en yakın yetkili servise götürüp kontrollerini yaptırmanız faydalı olacaktır.
Bunun dışında yapacağınız müdahaleler pek tavsiye edilmez.
 
İfadelerimiz sorunun bulunması içindir. Müdahale eden kişi sorun ihtimali olan noktayı duyduğunda konuya hakimse müdahale edebilir, değilse yeterli bilgi ile sorun çıkarmadan müdahale etmeyi düşünebilir ve ya uzmanına götürebilir. Bunların her birinin ayrı bir yeri ve etkisi vardır. Herhangi birisi her zaman geçerli olmaz.
İnsan bir işi yapmasa da bilgi edinmesi mahsurlu değildir. Yapanları denetlemek için, olanları anlamak için ve üst makam öğrenmek için.. Yoksa bilmediğini öğrenmek yerine yapmayı tercih ederse olası zararı baştan kabul etmeli.
Zira buradan mesaj yazanların da ne seviyede olduğunu direk anlayamayız. Uzmanlar da aralarında fikir alışverişi yapabilir.
Öğrenmek isteyen, masraftan uzak olmak isteyen ve ya kendisini geliştirmek isteyenler için birer merhaledir bu işler. Kimse birşeye ellemezse uzman da kalmayabilir..
Arkadaşa başarılar dileriz.
 
Yukarıda arkadaşların belirttikleri kontrol noktalarında anormallik bulamadıysanız uzun süre beklemiş böyle bir motoru daha doğrusu yakıt deposunu biraz sallayıp içindeki yakıtı çalkalayın veya çubukla karıştırın. Çünki yakıt içindeki belli orandaki su zaman içinde dibe çöküyor ve ilk yol verme hareketinde karbiratöre - yanma hücresine sulu veya yanması zor bir yakıt karışımı ulaşıyor. Hava soğuk ise iş daha zorlaıyor. Bu yöntemide denemenizi öneririm.
 
arkadaşlar sorunu cözdüm kalbüratördeki iğnenin gözenekleri tıkanmış toplu iğne ile temizledim tek marşta çalıştı valla yardımlarınız icin cok teşekkür ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
129,048
Mesajlar
922,835
Kullanıcılar
451,317
Son üye
cırak ve usta

Yeni konular

Geri
Üst