2 faz çekmenin en iyi yolu nedir

İşkence aleti falan mı acaba? 220 kesmiyordur belki .
Ya da marketteki gramajları habire düşürülen ürünlerden sonra sıra fazlara mı geldi acaba? Ulan size 2 faz yeter. Ne yapacaksınız 3 fazı. Kondansatör mondansatör ne varsa bağlayın motorlara idare edin işte. Bol buldunuz azıyorsunuz.

Şimdi Sayın büyüğüm abim meselenin birkaç yönü var. Kısaca anlatacak olursam......Yada boşver Sen napacan bu yaştan sonra fazı mazı balık mı tükendi 😂
en kestirmeden cevap için teşekkür ederim. zaten dc bana yeter. hani yeşillik olsun diye filan sormadım gerçekten bilmiyorum ve hiç denk gelmedim. zaten benim kalın kafama bu saatten sonra biraz zor girer.
sağ olun var olun.

teşekkür ederim ustam. bilgisizliğimi lütfen affedin. ben burada trifaze fişler görüyorum ve buradan monofaze aydınlatma. ama yine kafam basmadı. benim bildiğim trifaze, 3 faz bir toprak veya 5li kablo içinde bir tane de nötr oluyor. 2 faz bir nötr ve bir toprakla trifaze olmaz doğru değil mi? yanlış biliyorsam lütfen düzeltiniz. yanıt uzun ve kazıksa. takma kafana böyle şeyleri deyin. hiç dert etmem.

Estağfurullah abi yeni tesisat lar da evlerde Trifaze besleniyor fakat yüklerin tamamı monfaze şimdi niye Trifaze çekiliyor ozaman diyeceksin yükleri dengeli dağıtmak güç kaybını en aza indirmek için yapılır. Resimdeki şema Trifaze tesisatın bir kısmı muhtemelen. Prizler deki 3 kablo biri topraklama diğer ikisi de faz nötür.

Estağfurullah abi yeni tesisat lar da evlerde Trifaze besleniyor fakat yüklerin tamamı monfaze şimdi niye Trifaze çekiliyor ozaman diyeceksin yükleri dengeli dağıtmak güç kaybını en aza indirmek için yapılır. Resimdeki şema Trifaze tesisatın bir kısmı muhtemelen. Prizler deki 3 kablo biri topraklama diğer ikisi de faz nötür.
değerli ustam, ben AC özürlüyüm derken asla yalan söylemedim. tersanede çalışırken trifaze yi gördüm, orada 220 içim orta ucu kullanmayı öğrendim. kendi evim rumlardan kalma bildiğin eski usul buşon sigortalı evdi. şimdi oturduğumu eve gelen trifaze ama evlere ne nasıl geliyor bilmiyorum. benim saate giren tek bir kablo var. sanırım eve tamamen monofaze. hadi elektronikte çalışırken trifaze gelen kaynak makinelerini bile monofaze de test ederdik. tamirden sonra sanayii gider trifaze fiş olan dükkanda kaynak testini ben yapardım. diğer AC bilgisini burada forumda öğrendim. ama ben hala AC özürlüyüm. çarpıldım derken de yalan söylemedim. ciddi ciddi akıma kapıldım. ne diyeyim yiyecek ekmeğim varmış.
bu konuda iki faz deyince ben çuvalladım. o kadar değişik şeyler tamir ettik ki, bazen ben bile şaşırıyorum. ama 2 fazlı hiç bir şeye denk gelmedim. o yüzden sordum var mı? diye yoksa öğrenmesem de olur. benim için gereksiz. bilgelik bilmediğini bilmektir. zaten siz değerli ustalarım varken bana....

Son düzenleme:
değerli ustam, ben AC özürlüyüm derken asla yalan söylemedim. tersanede çalışırken trifaze yi gördüm, orada 220 içim orte ucu kullanmayı öğrendim. kendi evim rumlardan kalma bildiğin eski usun buşon sigortalı evdi. şimdi oturduğumu eve gelen trifaze ama evlere ne nasıl geliyor bilmiyorum. benim saate giren tek bir kablo var. sanırım eve tamamen monofaze. hadi elektronikte çalışırken trifaze gelen kaynak makinelerini bile monofaze de test ederdik. tamirden sonra sanayii gider trifaze fiş olan dükkanda kaynak testini ben yapardım. diğer AC bilgisini burada forumda öğrendim. ama ben hala AC özürlüyüm. çarpıldım derken de yalan söylemedim. ciddi ciddi akıma kapıldım. ne diyeyim yiyecek ekmeğim varmış.
bu konuda iki faz deyince ben çuvalladım. o kadar değişik şeyler tamir ettik ki, bazen ben bile şaşırıyorum. ama 2 fazlı hiç bir şeye denk gelmedim. o yüzden sordum var mı? diye yoksa öğrenmesem de olur. benim için gereksiz. bilgelik bilmediğini bilmektir. zaten siz değerli ustalarım varken bana....
İki fazlı kaynak makineleri çok yaygın dı bi aralar.

İki fazlı kaynak makineleri çok yaygın dı bi aralar.
ben o bi aralara denk gelmedim deme ki. yemişim iki fazı ben tek fazla evde yeteri kadar kavga ediyorum. hepsi 220-230 ve tıkır tıkır çalışıyor. başka 220 istemiyorum. stepne istemiyorum. bir ara yaptık bir tane stepne, sonrada kızımın annesi beni boşadı.

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri