explain
Üye
üstadım konuya pek aşina değilim , elimde bunlar var hangisinden kullanmalıyımİkisinin de çıkışına birer diyot koy ondan sonra paralel bagla
üstadım konuya pek aşina değilim , elimde bunlar var hangisinden kullanmalıyımİkisinin de çıkışına birer diyot koy ondan sonra paralel bagla
hearthief şerit değil cob led kullanıyorum chip şeklinde, güç kaynağına kablo mesafesi 30 cm yaklaşıkşerit ışığını foto at ve metresini yaz hesaplasınlar
dostum bunlar zamanında ders için alındı ve hiç kullanılmadı belki işe yarar diye fotosunu çekip attım, bu kadar zor ise bu işe en iyisi yeni baştan kaliteli driver alıp yola devam etmek, herkese teşekkür ederim cevaplar için..bu işlerden anlamıyorsan neden böyle bir işe giriştin, o kadar Elektronik parçayla ne işin varr
kırmızı kağıda takılı siyah şeyler diyot, uçlarda beyaz gri çizgi var orası Elektrik çıkış tarafı
diyotu neden tavsiye ettinİkisinin de çıkışına birer diyot koy ondan sonra paralel bagla
diyotu bağladım lamba yanınca birden tamam dedim oldu bu, sonra farkettimki hiç bir farkı yokmuş ışık gözümü alınca amper yükseldi sanmıştım , ama diyot fikri mantıklı geldi ilk başta madem akımı geri çekiyor ozaman diyot bunu önler gibi düşünüyor insan, halbuki hiç bir etkisi olmaması gayet normal çünkü aynı devreden gene akıyor akımdiyotu neden tavsiye ettin
diyot tek yonlü geçiş yapar ters polarmayi önler yükselteç gorevide yokdiyotu bağladım lamba yanınca birden tamam dedim oldu bu, sonra farkettimki hiç bir farkı yokmuş ışık gözümü alınca amper yükseldi sanmıştım , ama diyot fikri mantıklı geldi ilk başta madem akımı geri çekiyor ozaman diyot bunu önler gibi düşünüyor insan, halbuki hiç bir etkisi olmaması gayet normal çünkü aynı devreden gene akıyor akım