Bizdeki kuplaj mantığı farklı. Trafolardan birini devre dışı bırakmadan kuplajı açarsan güm...Bir otomasyon sistemimiz var akıllara zarar. Siz trafoları tek tek bakıma alırken enerji kesintisi olmuyor değil mi?
Tabi ki . Tek trafo sistem yükünü tek başına taşıyabiliyor. Bizde de dağıtım şirketi hatta bakım işi olacağı zaman hem enerji kesip hem bizden kuplaji açtırıyor ters besleme ihtimaline karşı. @sami inci baba çok kızmıştı bu sisteme .
Tabi ki . Tek trafo sistem yükünü tek başına taşıyabiliyor. Bizde de dağıtım şirketi hatta bakım işi olacağı zaman hem enerji kesip hem bizden kuplaji açtırıyor ters besleme ihtimaline karşı. @sami inci baba çok kızmıştı bu sisteme .
Bizdeki sistemi görse ne olurdu acaba ? Kuplaja müdahale edemiyorsun zaten. Kuplaj şalteri trafoların AG tarafında. T1 gitti sistem 30 saniye bekler jeneratör devreye girdi girdi girmedi kuplaj şalteri devreye girip yükü T2 den beslemeye başlar. Tabi bu 30 saniye boyunca yük enerjisiz kalır.
Bizdeki sistemi görse ne olurdu acaba ? Kuplaja müdahale edemiyorsun zaten. Kuplaj şalteri trafoların AG tarafında. T1 gitti sistem 30 saniye bekler jeneratör devreye girdi girdi girmedi kuplaj şalteri devreye girip yükü T2 den beslemeye başlar. Tabi bu 30 saniye yük enerjisiz kalır.
Dağıtım sisteminin özelleştirilmesi furyasından önce bulunduğumuz ilçedeki dagıtım tesisinde gündüzleri tek personel vardı. Yerindede durmazdı bazen . Eşine falan kesici kurmayı öğretmiş. Bazen kesinti durumunda arardım dağıtım merkezini . Eşi çıkardı telefona . Abi kesici açmış. Şimdi kuruyorum falan derdi bayan Hâlâ aklıma geldikçe gülerim.
Dağıtım sisteminin özelleştirilmesi furyasından önce bulunduğumuz ilçedeki dagıtım tesisinde gündüzleri tek personel vardı. Yerindede durmazdı bazen . Eşine falan kesici kurmayı öğretmiş. Bazen kesinti durumunda arardım dağıtım merkezini . Eşi çıkardı telefona . Abi kesici açmış. Şimdi kuruyorum falan derdi bayan Hâlâ aklıma geldikçe gülerim.
Bizdeki sistemi görse ne olurdu acaba ? Kuplaja müdahale edemiyorsun zaten. Kuplaj şalteri trafoların AG tarafında. T1 gitti sistem 30 saniye bekler jeneratör devreye girdi girdi girmedi kuplaj şalteri devreye girip yükü T2 den beslemeye başlar. Tabi bu 30 saniye boyunca yük enerjisiz kalır.
trafonun biri herhangi bi nedenle devreden çıkarsa ya da çıkarılırsa kuplaj şalteri kapatılarak devre beslenmeye devam eder. otomatik veya manuel çokca uygulanan bi sistem.
Şöyle ki bugün fırsat bulup emin olmak için tek OG kaynak üzerinden 2 trafoyu besledim yine aynı değerleri ölçtüm trafolar etiket olarak bire bir aynı gibi duruyor fakat değiller. Dediğiniz gibi Dyn5 -Dyn11 bağlantı olma ihtimali var . Bunu araştırıcam matematiksel olarakta karşılığını tam anlamam lazım, yardım ve yorumlarınız için teşekkürler.
iki OG kaynak fazlarının senkron olduğunu düşünelim. iki trafonun da bağlantı grubu aynı yani Dyn11 olsun. bu trafolardan biri ABC faz diziliminde diğeri de ACB faz diziliminde bağlanmış olsun. AG tarafında karşılıklı gerilim ölçümleri nasıl olurdu?
trafonun biri herhangi bi nedenle devreden çıkarsa ya da çıkarılırsa kuplaj şalteri kapatılarak devre beslenmeye devam eder. otomatik veya manuel çokca uygulanan bi sistem.
iki OG kaynak fazlarının senkron olduğunu düşünelim. iki trafonun da bağlantı grubu aynı yani Dyn11 olsun. bu trafolardan birini ABC faz diziliminde diğerini de ACB faz dizilimde bağlanmış olsun. AG tarafında karşılıklı gerilim ölçümleri nasıl olurdu?
ABC ya da ACB diziliminde fazlar arası 120 derecelik dizilim değişiyor mu peki ? Tabi ki hayır. Bu durumda ali veli hasan olsa ne farkeder fazların isimleri.
sami bey'in örneğinde Dyn5 referans alınıp Dyn11'in OG tarafındaki faz dizilimi değiştirildiğinde Dyn5'e dönüştüğünü görüyoruz. çok derin düşünmeden basit bi mantıkla Dyn11'in faz dizilimi ACB yapıldığında Dyn5'e dönüşüyorsa neden olmasın?
videodaki eğitimci de sorunuzdaki gibi ali, veli, hasan'lı cevap vermeye çalışıyor. forumda bu konuyla ilgili bi kaç soru sordum fakat makul bi cevap alamadım. ilgilenen olursa okumaktan zevk duyarım. adam R1 fazı ile R2 fazını ölçüyor ve sıfır volt okuyor. o zaman aynı fazlar deyip geçiyor. ha jenerator ha trafo ne fark eder ki! örneğin konu sahibi arkadaşımızın aynı fazları faz farkından dolayı 460V ölçmesi kaderin bi cilvesi mi?