Under Ground
Profesyonel Üye
buradaki "öpüşmek" fiilini anglo sakson kültüründen çok french kiss olarak alıyorum. koklaşmak dediğin fiil bizim zamanımızda öpüşmekti.Öpüşmek gibi anglo sakson kültür ürünü işlerle işimiz olmaz . Bizde koklaşmak vardır
Tamam işte açı sürekli değişken bizde açıların aynı olduğu anı yakalamaya çalışıyoruz. Açılar aynı olduğu anda lambalar söner. Bu anlık olay zaten o anda da paralel bağlantı yapılır.
SORU 1:
üç fazlı iki jeneratoru paralel bağlamak için ''faz sırasını'' ayarlamak yeterli mi yoksa aynı fazların da eşleştirilmesi gerekiyor mu?
faz sırası: fazların aynı manyetik alan dönüş yönüne sahip olması.
pozitif dizilim: RST-STR-TRS
negatif dizilim: SRT-RTS-TSR
yani paralel bağlanacak iki generatorden birinin faz dizilimi RST diğerinin faz diziliminin STR olması senkronizasyona girmesi için yeterli mi?
şahane ama öncelik sırasına dikkat etmemiz gerekiyor. bi de aşağıdaki soru cevaplayabilirsen daha rahat ilerleyebiliriz diye düşünüyorum.
Amerikayı tekrar keşfetmetye luzum yok. Paralel bağlanma şartları belli;
- Uç gerilimleri eşit olacak
- Frekanslar eşit olacak
- Faz sırası ( dönüş yönleri) aynı olacak
- Faz farkları sıfır olacak ( lamba metodu kullanılabilir sönen lamba yada dönen lamba)
peki o bahsettikleri yanan veya sönen lamba metoduyla aynı fazı bulma mevzuuna ne diyorsunuz?
Biz sakallı nur yüzlü amcayı istiyoruz. Öyle değişik işaretlerden falan anlamıyoruzburadaki "öpüşmek" fiilini anglo sakson kültüründen çok french kiss olarak alıyorum. koklaşmak dediğin fiil bizim zamanımızda öpüşmekti.
Bu şekilde benim çocukta tanımayaz artık Bu amca kim diye soruyordu banaBiz sakallı nur yüzlü amcayı istiyoruz. Öyle değişik işaretlerden falan anlamıyoruz
Mosfet dedeBu şekilde benim çocukta tanımayaz artık Bu amca kim diye soruyordu bana