2 kaynaktan 2 aynı tip trafoyu beslemek?

@fgencal Silahtar ağa santrali nostaljisi .

Tamam işte açı sürekli değişken bizde açıların aynı olduğu anı yakalamaya çalışıyoruz. Açılar aynı olduğu anda lambalar söner. Bu anlık olay zaten o anda da paralel bağlantı yapılır.

şahane ama öncelik sırasına dikkat etmemiz gerekiyor. bi de aşağıdaki soruyu cevaplayabilirsen daha rahat ilerleyebiliriz diye düşünüyorum.

SORU 1:

üç fazlı iki jeneratoru paralel bağlamak için ''faz sırasını'' ayarlamak yeterli mi yoksa aynı fazların da eşleştirilmesi gerekiyor mu?

faz sırası: fazların aynı manyetik alan dönüş yönüne sahip olması.
pozitif dizilim: RST-STR-TRS
negatif dizilim: SRT-RTS-TSR

yani paralel bağlanacak iki generatorden birinin faz dizilimi RST diğerinin faz diziliminin STR olması senkronizasyona girmesi için yeterli mi?

Son düzenleme:
şahane ama öncelik sırasına dikkat etmemiz gerekiyor. bi de aşağıdaki soru cevaplayabilirsen daha rahat ilerleyebiliriz diye düşünüyorum.

Amerikayı tekrar keşfetmeye luzum yok. Paralel bağlanma şartları belli;
- Uç gerilimleri eşit olacak
- Frekanslar eşit olacak
- Faz sırası ( dönüş yönleri) aynı olacak
- Faz farkları sıfır olacak ( lamba metodu kullanılabilir sönen lamba yada dönen lamba)

Amerikayı tekrar keşfetmetye luzum yok. Paralel bağlanma şartları belli;
- Uç gerilimleri eşit olacak
- Frekanslar eşit olacak
- Faz sırası ( dönüş yönleri) aynı olacak
- Faz farkları sıfır olacak ( lamba metodu kullanılabilir sönen lamba yada dönen lamba)

peki o bahsettikleri yanan veya sönen lamba metoduyla aynı fazı bulma mevzuuna ne diyorsunuz? (muhtemelen bahsettiklerinin üç lamba metodu olduğunu düşünüyorum)

Son düzenleme:
peki o bahsettikleri yanan veya sönen lamba metoduyla aynı fazı bulma mevzuuna ne diyorsunuz?

Sönen veya dönen.
Alternatörlerin fazlarının dönüş yönleri aynı ise;

Senkron anları:
Sönen lamba için;

1. R lamba R sönük
2. S lamba S sönük
3. T lamba T sönük
Alternatörlerin aynı fazları arasına bağlanan lambalar alternatörler fazları arasındaki faz farkı sıfır olduğunda anlık olarak söner.

Dönen lambada için;

1. R lamba R sönük
2. S lamba T yanık
3. T lamba S yanık

1. grup söner 2 ve 3. grup lambaları eşit parlaklıkta yanar.

Aynı fazlar yakalandığı an yukarıdaki olaylar gerçekleşir.

Forum istatistikleri

Konular
129,825
Kullanıcılar
452,647
Son üye
maliksyln

Yeni konular

Geri