alican_krc
Üye
sordugum sorunun cevabını buldum
alican_krc ' Alıntı:1-kontaktörlerin na uçlarını kullandım (start butonuyla) çünkü elle motor1(a) ve motor2(b)ye müdahadele edebilmek için
Sınır anahtarının kullanım alanları farklıdır, manuel ayar demişsiniz, bu devreye sınır anahtarıyla ne gibi ayar vermeyi düşündünüz ki ? Çizimde stop butonu yok, onun yerine sınır anahtarının NA kontağı kullanılmış vede manuel ayar yapılmasından bahsetmişsiniz çok ilginç...alican_krc ' Alıntı:3-sınır anahtarı kullandım çünkü manuel ayar için devremde bu gerekliydi bence
Mesut ' Alıntı:2 ci sorunuzda çalışma şu şekilde olmayacakmı ?
Start verildi, 20 sn sonra 1 ci motor çalıştı, 10 sn sonra 1 ci motor devreden çıktı, 2 ci motor devreye girdi, 2 ci motorda 10 sn çalıştıktan sonra devreden çıktı, 20 sn bekleme ile 1 ci motor tekrar devreye girdi. ( Çalışma periyodik olarak devam edecek )
Eğer soru buysa kestirmeden gidelim, ekte ki şekilde mevcut devreye 1 zaman rölesi ilave edilerek bu çalışma gerçekleştirilebilir.
Not: Çiziminizde devrede kullanılan kontaktörlerin NA kontaklarını start butonu ile göstermişsiniz, ( Yanlış )
Stop butonu yerine, sınır anahtarının NA kontağını kullanmışsınız, devrenizde stop butonu yok. ( Yanlış )
Çizim kuralları ihlal edilmiş. ( Anlaşılması güç )
1 adet fazla kontakör kullanılmış. ( Gerek yok )
hsngs1905 ' Alıntı:mrb arkadaşım ben senın bu şekilde nasıl çizdiğini merak ettım acaba bu şekilde çizmeyı hangı program sayesınde yapabılıyorsun bana msj atarsan sevınırım şimdiden teşkler