20 adet sürücüyü paralel çalıştırma

KORAY- Ü

Üye
Katılım
2 Tem 2008
Mesajlar
250
Puanları
1
Yaş
40
arkadaşlar plc den gelen 0-10 v ile 20 adet sürücüye paralel olarak referans vermek istiyorum bunu nasıl yapabilirim 0-10 v güçlendirmelimiyim bunu nasıl yapabilirim böyle bir cihaz varmıdır piyasada bulunan sinyal dönüştürücüler işimi görebilirmi yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
plc ile sürücüler arası 5 mt sürücüler ise yanyana
 
5 mt için çok birşey fark etmez
fakat senin oradaki durumu tam bilmiyorum sen modülden 4..20 ma olarak çık sürücülerin yanında sinyal dönüştürücü ile 0..10 v a dönüştürürsün veya sürücüler 4..20 ma olarak okuması lazım direkte verebilirsin
uzak mesafelerde voltaj yerine akım işlersen düşüş yaşamazsın
 
Son düzenleme:
BItr usulde şöle olabilirmi; PLC den ılk sürücünün referans girişine 0-10 volt giriniz, ılk sürücünün 0-10 çıkısından da , ıkıncı sürücünün referans girişi( hız ayar giriş termınalı) girin, bunun 0-10 volt cıkısınıda diğer sürücuye girin ve böyle devam edınız derım.
 
piyasada satılan güçlendiriciler var 220 besleme giriyorsun girişten uyguladığın referans voltaj veya akımını güçlendiriryor araştırırsan bulabilirsin hatta akım kazancı için kendin bile devre şeması yapabilirsin..
 
Sn. Koray bey bu iş için en uygun ve masrafsız yöntem sn. Zeybek bey'in söylediği yoldur. Plc den gelen ana ref. Ile birinci sürücüyü ve bundan sonra her bir sürücünü analog çıkışı ile sonraki sürücünün analog girişine uygulayarak çözersin. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,465
Mesajlar
927,124
Kullanıcılar
452,026
Son üye
bodos38

Yeni konular

Geri
Üst