200 KW lık Motorda Kontaktör Sorunu

halepli_20

Üye
Katılım
1 Kas 2009
Mesajlar
94
Puanları
1
Arkadaşlar sistemde kullandığımız 200 kw lık motor belli bir zaman sonra kontaktörde arızaya neden oluyor kontaklar yapışıyor motor direk üçgen olarak kalkıyor. Motor bağlantılarının sıkılık kontrolünü yaptık izalasyon testi yaptık fakat bir problem gözükmüyor yardımlarınızı bekliyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
motor direk üçgen kalkıyorsa ilk kalkış anında 1000 A üzerinde akım çeker. devrini alma işlemi de uzun sürüyorsa ve kontaktörü de 200 kw motora göre 400 A lik seçtiyseniz kontaktörün ayaklarının çabuk yıpranması normaldir. size tavsiyem sisteminiz yıldız üçgen çalışmaya müsait değilse yumuşak yolverici ( soft starter) kullanmanız.
hayırlı işler
 
kontaktör güçleriyle alakalı bir sıkıntınız var sanırım..başlangıçta üçgen kalkışta avganlı arkadaşımızın dediği gibi 1000 A den fazla akım çeker.ya daha güçlü kontaktörler alıcaksınız ya yıldız üçgen yol verme uygulayacaksınız yada soft starter gibi bir cihaz almalısınız..
 
ben olsam şöyle yapardım. Mevcut Kontaktörle aynı özellikte yeni bir kontaktörü, kontaktöre paralel olarak bağlardım. Böylelikle akım kontaklarda yarı yarıya düşeceğinden sorun çözülecektir.

saygılar...
 
Motorunuzun sevıyesı kontaktorle yolvermeye bıraz rısklı
ne yaparsanız yapın yıpranma suresını ancak bırazcık uzatırsınız

motor klemensının yuzeysel degıl bıraz detayına ının
mesela sargılardan gelen kabloları bırbırıne temas edıp etmedıgınden emın olun muhtemelen kablolar gevremıs yede gevremeye yuz tutmus olacaktır
 
arkadasım motorlu şartel ile çalıs
merlıngerın masterpack serısı sartelı ornek olarak soyleyebılırım
bızler 250 kw motorları bu sekılde yıllarca dırek calıstırdık
kolay gelsın
 
Arkadaşlar iş yeri maliyetten dolayı bu şekilde çalıştırmaya devam ediyo değilse en güzeli softstarter la yol vermek ama gelde anlat işte. işletme de daha büyük güçlerde ve yine direk üçgen çalışan motorlarda var ama onlarda daha bugün e kadar bir sorun yaşamadık.
 
arkadaşım yapışan kontaktör hangisi yıldız mı üçgen mi yoksa ana kontaktör mü . birde kontaktör kaç amperlik ve ne marka
 
siemens ürün kullanıyorsan sana tek bi önerim malzemecini değiştir sorun çözülecektir orjinal kontak takımı bul olmayacak benmde basıma cok geldisoruınu bu sekilde cözdüm
 

Forum istatistikleri

Konular
129,079
Mesajlar
923,071
Kullanıcılar
451,370
Son üye
docsu

Yeni konular

Geri
Üst