Affansen
Katılımcı Üye
Bit pazarından direksiyon seti için pedal almıştım, geçen sene çalışıyordu bu sene Arduino'ya geçirdim 900 derece direksiyon için, sonuna kadar bassam bile yarıda kesiliyor. Yani sonuna kadar gitmiyor. Ayarlardan hassasiyeti yükseltsem bile bu sefer de pedalın ortasından başlayıp 1cm ile sona ulaşıyor. Bu da ETS2 gibi oyunlarda zevk vermiyor. Sonrasında dedim bir içini açıp kontrol edeyim. Açtım ölçtüğümde 4.60V çıkıyordu Elektrik. Dedim acaba sorun bundan dolayı mı, sonrasında oradan olmadığını fark ettim. Gelen güç pinini sinyale değdirdiğimde çalışıyordu pedal. Dedim o zaman sorun kesin pot ile alakalı. Ölçtüm potu, tam orta noktada 6K sona doğru giderken direnci yine düşüyor. Yani sıfırdan başlayıp en fazla 6k oluyor ve yine en sonda 0,50K gibi bir şey oluyor.
Değiştirmeye karar vermiştim, ucunun farkı olduğunu fark ettim. Bunlar benim direksiyonun kendisinden söktüğüm gibi duruyordu. Yani yuvarlak başlı değildi.
Bunların ucu gibi. Benim elimdekilerin uçları ise normal yuvarlak.
Şimdi 2 ihtimal var:
Değiştirmeye karar vermiştim, ucunun farkı olduğunu fark ettim. Bunlar benim direksiyonun kendisinden söktüğüm gibi duruyordu. Yani yuvarlak başlı değildi.
Bunların ucu gibi. Benim elimdekilerin uçları ise normal yuvarlak.
Şimdi 2 ihtimal var:
- Direksiyondan söktüğüm bunlar gibi 10K potanslar ile değiştirmek.
- Potansların bulunduğu yuvayı havya ile genişletip yine yerine 20K takmak. Ama eritme yolunu pek tercih etmek istemiyorum.