22 kw ısıtıcılara yol verme hk

güzel ustalarım, yukarıdan aşağıya isim olarak yazıyorum kimse gücenmesin. @Under Ground , @servetd , @fahri yetiş ,@Erhan_TR ustalarım, büyüklerim, sanırım hepiniz , içinde elektrik-elektronik içeren mühendislersiniz. ve mühendis olmayan ve ACden en az anlayan ben;
değerli konu sahibi @İsmail0003 arkadaş, bu kadar ustanın içinde bana soru sorma. değerli ustalarımızın hepsi kendi dallarında yetkin kişilerdir. az bilgi vererek çok veri alamazsınız. sonra benim gibi cahil cühelanın eline kalırsınız. ben eksik söylerim, hatta gider salak zekaya sorar atar tutarım (kesinlikle öyle bir şey yapmam, çünkü, salak zeka bana istediğim cevapları veremiyor) bizler henüz (forum ahalisi) soru soran arkadaşların gözleriyle gördüklerini görme yeteneğine sahip değiliz. forum ahalisinde bilgi bedava, bize bir ücret ödemeniz gerekmiyor ama sorduğunuz sorunun ayrıntılarını bilmemiz gerekiyor. görsellerini paylaşmanız gerekiyor ki. bizlerde anlayalım değerlendirebilelim. arada bir çıkar bir salça, yarım hekim candan eder hesabı sizi yanlış yönlendirebilir. siz, değerli ustalarımın tavsiyeleri dikkate alın. ve daha çok bilgi ile bize sorular sorun. bilmemek değil öğrenmemek ayıp.

güzel ustalarım, yukarıdan aşağıya isim olarak yazıyorum kimse gücenmesin. @Under Ground , @servetd , @fahri yetiş ,@Erhan_TR ustalarım, büyüklerim, sanırım hepiniz , içinde elektrik-elektronik içeren mühendislersiniz. ve mühendis olmayan ve ACden en az anlayan ben;
değerli konu sahibi @İsmail0003 arkadaş, bu kadar ustanın içinde bana soru sorma. değerli ustalarımızın hepsi kendi dallarında yetkin kişilerdir. az bilgi vererek çok veri alamazsınız. sonra benim gibi cahil cühelanın eline kalırsınız. ben eksik söylerim, hatta gider salak zekaya sorar atar tutarım (kesinlikle öyle bir şey yapmam, çünkü, salak zeka bana istediğim cevapları veremiyor) bizler henüz (forum ahalisi) soru soran arkadaşların gözleriyle gördüklerini görme yeteneğine sahip değiliz. forum ahalisinde bilgi bedava, bize bir ücret ödemeniz gerekmiyor ama sorduğunuz sorunun ayrıntılarını bilmemiz gerekiyor. görsellerini paylaşmanız gerekiyor ki. bizlerde anlayalım değerlendirebilelim. arada bir çıkar bir salça, yarım hekim candan eder hesabı sizi yanlış yönlendirebilir. siz, değerli ustalarımın tavsiyeleri dikkate alın. ve daha çok bilgi ile bize sorular sorun. bilmemek değil öğrenmemek ayıp.
"Bildiğim Bir Şey Var, O Da Hiçbir Şey Bilmediğimdir." ... Sokrates...
Filozof, bilginin erdem olmasının yanı sıra öğrenmenin sonsuzluğa uzanan yol olduğuna dikkat çekiyor kanımca.
Bu bağlamda; sizden paha biçilmez bilgiler ögreniyoruz sayın @paskomya.

Ben dedim efendim . Demeraj akımı nominal akımın 7-8 katı olarak çekilir motor devrelerinde . Böyle bir akımı çekmeyecek yük için eğer trafo gücü yeterli ve kesitler doğru ise direk yol verilebilir . Yok trafo gücü sınır değerde ise ve bütün yükün ani olarak devreye girmesi gerilimi sallayacaksa kademeli olarak yüklere yol vermek yeterlidir . Gerisi de lafı güzaf . Paylaştığınız cihazda dimmerin biraz daha janjanlı olanı solid state relay . Power regülatör diye güzel de bir isim bulmuşlar . Gerilim kırpıcısı aslında daha güzel olurdu . Yok onu kullanan başka birileri vardı @Erhan_TR , @ATAŞ Mühendislik .

Son düzenleme:
Ben dedim efendim . Demeraj akımı nominal akımın 7-8 katı olarak çekilir motor devrelerinde . Böyle bir akımı çekmeyecek için yük için eğer trafo gücü yeterli ve kesitler doğru ise direk yol verilebilir . Yok trafo gücü sınır değerde ise ve bütün yükün ani olarak devreye girmesi gerilimi salllayacaksa kademeli olarak yüklere yol vermek yeterlidir . Gerisi de traştır .
Uzun yıllar önce , başka bir şehirde ; omik yükle çalışan işyerine sahibinin " elektrik faturamız çok fazla geliyor " sözleri üzerine kompanzasyon yapıldığını biliyorum.

Ortada bir kavram kargaşası var.

Yolvermek derken mesleki olarak bir yükü enerji ile çalıştırırken o yükün türüne göre enerjilemek gerekir. Bazı yükler özel yolverme yöntemleri gerektirebilir.

Konu içindeki yük rezistanstır. Rezistansların enerjilendirme anında şebekeden aşırı akım çekme gibi bir durumları olmadığı için doğrudan sürülebilir. Hiçbir sıkıntı yoktur. Söylendiği gibi trafo gücü ile besleme hattı kesitleri uygun olmalı.

Önerileri enda marka ürün yolverme olarak düşünülmemeli. Enda termostatın amacı rezistansların ısıttığı mahal yada ürünün istenen sıcaklıkta tutmak için kullanılan bir kontrol ünitesidir.

İki kavram farklı amaca hizmet eder.

Ortada bir kavram kargaşası var.

Yolvermek derken mesleki olarak bir yükü enerji ile çalıştırırken o yükün türüne göre enerjilemek gerekir. Bazı yükler özel yolverme yöntemleri gerektirebilir.

Konu içindeki yük rezistanstır. Rezistansların enerjilendirme anında şebekeden aşırı akım çekme gibi bir durumları olmadığı için doğrudan sürülebilir. Hiçbir sıkıntı yoktur. Söylendiği gibi trafo gücü ile besleme hattı kesitleri uygun olmalı.

Önerileri enda marka ürün yolverme olarak düşünülmemeli. Enda termostatın amacı rezistansların ısıttığı mahal yada ürünün istenen sıcaklıkta tutmak için kullanılan bir kontrol ünitesidir.

İki kavram farklı amaca hizmet eder.
Arkadaşın paylaştığı dökümanı inceledim . Bildiğin SSR . Power regülatör diye fiyakalı isim takmışlar :)
Edit : Yav forum maymun ettin bizi. Neyi ne zaman yazdığımızı karıştırır , aynı şeyleri tekrar yazar olduk .

Forum istatistikleri

Konular
133,413
Kullanıcılar
459,383
Son üye
tuncay86

Çevrimiçi üyeler

Geri