220 - 380 Ufoda Fark yaratıyor?

kont17

Üye
Arkadaşlar aklımı karıştıran bir soru var şemasını resim olarak ekledim. 110 Kva jeneratöre 4 adet ufo bağladım. Ufolara 220 volt verdiğimde hafif bir kızarma yaşanıyor. ama 380 verdiğimde ufolara yaklaşılmıyor.Ufolar ateş saçıyor nedenini yazabilir misiniz TEŞEKKÜRLER....
Şema.jpg

Arkadaşlar aklımı karıştıran bir soru var şemasını resim olarak ekledim. 110 Kva jeneratöre 4 adet ufo bağladım. Ufolara 220 volt verdiğimde hafif bir kızarma yaşanıyor. ama 380 verdiğimde ufolara yaklaşılmıyor.Ufolar ateş saçıyor nedenini yazabilir misiniz TEŞEKKÜRLER....Ekli dosyayı görüntüle 27917
Ufo'nun çalışma voltajı kaçtır.kaç Wattlık bir UFO

Jenaratör nasıl bir jenaratör?Frekans otomatikmi yoksa gazla sizmi ayarlıyorsunuz?Çıkış voltajı sabitmi ?

Normalde güç kanunlarına göre volt artarsa akım artar ve ufo fazla ısınır,bozulur.

Sizin öğrenmek istediğiniz nedir?

Son düzenleme:
Ben hiçbir ufonun 380 voltluk oldugunu görmedim. Bu tip ısıtıcılar evlerde iş yerlerinde kullanılır. Yani 220 voltla beslenirler. ( özel modeller var ise ben bilmiyorumdur )

Bu noktada jeneratörünüz ya düzgün voltaj cıkartmıyor yada ufoyu bağladığınız Elektrik hattında bir sorun var gibi.

Isıtıcılarınıza yüksek voltaj vermeyin bozulacaktır. Soruna yönelip çözümleyin.

Voltajlarınızı iyi takip edin. Yük altında voltajı tekrar öklçün. Siz 220 volt verdim zannediyor olabilirsiniz ancak hat üzerindeki bir gevşeklik yüzünden tam akım geçmiyor olabilir.

220 voltta 2800 watt bir ufo 12 amper civarı çeker. iki ufo 24 - 25 amper çeker. Sizin toprak altına gömülü panonuzda 25 amperlik Sigorta var.

İlk yapmanız gerekenyük altında ufoların voltajnı ölçün. Devreden geçen akımı ölçün. Sorunu az çok belli edecektir.

Jenerator ile ufolara verdigniz 380 veya 220 volt arasindaki baglanti ne alaka onu cozemedik..yani 110 kva jeneratore normal sartlarda max. 88 kw yuk baglayabilirsiniz..sizin 4 adet ufo 2800 wattan toplam 11 kw yuk yapar..jeneratorle olan alakasi ne.jenerator kaldirmiyormu nedir problem?..3 fazli ufo bnde hic karsilasmadim fakat icindeki rezistanslar 3 fazda normal calisip rezistans ayaklarindan birine tek faz verip calistrdgnz zaman az isi vermesi normal bir durumdur bana gore

Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim.Ama yukarıda soruların cevaplarını hiçbiri olumsuz değil. Yani jeneratör 110 KVA ve ufolar dediysem ufo marka değil yan sanayi olanı ve ayrıca bunlar prizlere takılı ve prizlere 220V var gerilimde sıkıntı yok.

Sıkıntı şu Ufolara 220 V veriyorum ufoda bulunan cam tüp sadece uç köşesi hafif kızarıyor. 380 Voltluk ufo olmadığını biliyorum. 380 voltu zaten ben verdim ufolara ve ufolar canlandı ateş saçmaya başladı. 220'den daha iyi ısıttı yani.

220de çalışan bu cihaz 380'i görünce neden bir anda coştu anlamadım. sistemin hiç bir yerinde sıkıntı yok jeneratörde ekstra yük yok. Sadece ufolar var. ufolara 220 verince az kızarıyor.380 verince ufolar full ısı veriyor.

380 i verdiğinizde aşırı ısınması normal biraz fazla tutarsanız ısıtıcılar patlayacaktır bir daha deneme sakın.220voltta az ısınıyorsa hepsi devredeyken voltaj ölçümü yap muhtemelen gerilim düşümü oluyordur.slm

R= V / I formulune gore ya ufolariniz 220 voltluk degil yada gercekten ufoya 220 volt vermiyorsunuz.

Bunun baska bir aciklamasi yok.

sayın üye rezistans ufo dediğimiz şey zaten direnç teli ve 2800W olduğu için herhangi bir patlama olmadı ben en çok voltaj ayarı yapan termostattan korkmuştum onada birşey olmadı kullandım yani

Forum istatistikleri

Konular
129,827
Kullanıcılar
452,650
Son üye
HiAxiSeytan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri